Wilson Pickett - The Best Of (1967)

Soul
Label: Atlantic

1. In the Midnight Hour (2:30)
  2. I Found a Love (2:25)
  3. 634-5789 (Soulsville, U.S.A.) (2:52)
  4. If You Need Me (2:34)
  5. Mustang Sally (3:04)
  6. Don't Fight It (2:30)
  7. Everybody Needs Somebody to Love (2:16)
  8. It's Too Late (3:03)
  9. Ninety-Nine and a Half (Won't Do) (2:35)
  10. Funky Broadway (2:33)
  11. Soul Dance Number Three (2:33)
  12. Land of 1000 Dances (2:23)
Op mijn LP staan 2 andere nummers i.p.v. If You Need Me & It's Too Late: I'm a Midnight Mover, wat ik juist één van Pickett's beste vind en de oh zo mooie single uit 1967 I'm In Love (van het gelijknamige album uit 1968). En wat is het ook verder een prima verzamelaar van een geweldige soul zanger met een fantastische stem op het hoogtepunt van zijn kunnen na vier ijzersterke albums in de periode 1965-1967. Daar staan zoveel goede songs op, dat de keuze zelfs hier al arbitrair is. In ieder geval staan er veel sterke nummers op in een goed klinkende volgorde. En de giganten In The Midnight Hour, 634-5789, Ninety-Nine and a Half (Won't Do), Funky Broadway & Land of 1000 Dances staan er keurig op. Prima verzamelaar dus.