D-Passion - Fuck the Free World (2003)

Dance
Label: The Third Movement

1. Fuck the Free World (5:14)
  2. Do It Like Rik (4:49)
  3. Disorder (4:49)
Ken alleen het eerste nummer, en die verveelt nooit! Wat een overheerlijke plaat, zulke heerlijke sound, blijf hem draaien.

avatar van tovenaar
Oei wat een heerlijke sound!!! D-Passion is een gróóóte aanwinst voor The Third Movement. Heerlijk energieke opgefokte core. Fuck the Free World en Do it Like Rik zijn beiden perfecte party-tracks en ze blijven heerlijk om te draaien.

Een hoop distortion, korte sounds, kicks met veel reverb, aanstekelijke samples en raggen maar. Jummie! Disorder mag er trouwens ook wezen, deze track is misschien minder geschikt voor de dansvloer maar als luistercore doet ie het aardig goed. Gaaf melodietje en dan een flink overstuurde kick d'r overheen, jah ik ben benieuwd wat D-Passion ons in de toekomst ons allemaal nog gaat brengen. Deze EP belooft veel in ieder geval.

Zijn nieuwste nummer (Kind of Rude) belooft in elk geval veel goeds.

avatar van tovenaar
Yep, er is al een groot aantal tracks weer op verzamel-CD's verschenen... ik ben benieuwd wat er op zijn volgende EP komt te staan. Ik gok op Following Concept, Kind of Rude, Deadline en een track die we nog niet kennen.

Als steralures er maar niet op komt.

avatar van tovenaar
Die staat al op Human Demolition, the Vinyl, dus die komt er niet meer op.

Pfieuw

avatar van Onderhond
4.83 ... je zou bijna denken dat dit de perfectie zelve is. De EP mag dan beduidend beter zijn dan z'n opvolger, perfect is het allerminst. D-Passion weet zich voor mij niet genoeg uit de meute los te rukken, en vervalt (buiten goeie en leuke intros) weer teveel in herhalende ritmes.

"Fuck The Free World" opent, en is meteen ook de beste track van de EP. Leuk introtje, waarna een werkelijk knallend stukje losbarst. Heerlijke melodiesample en stevige basses. Beetje vervelend dat dit gewoon niet meer terugkomt in de track en wordt vervangen door een licht irritante melodiesampletje. Beukt wel lekker door verder, maar heel speciaal is het allemaal niet meer. Ook "Do It Like Rik" volgt dezelfde weg. Veel geklooi in de intro waarna er een zeer leuk (en snel) melodisch gedeelte komt. Maar weer vervaagt alles naar gelang te track vordert en het einde weet niet echt meer te boeien. "Disorder" is een wat ander type track. Duisterder, lekkere kille samples (behalve een wat mindere bass vind ik persoonlijk) en leuk gepruts. Leuke track maar ook geen echte hoogvlieger.

Beetje jammer dat D-Passion's track ssteeds op hun hoogtepunten beginnen, en later steeds wegzakken. Over z'n kwaliteiten als DJ spreek ik me niet uit, maar als producer mist de man toch wat creativiteit. Degelijke darkcore, met enkele heerlijke passages, maar overgewaardeerd als je't mij vraag. 3.0* voor deze.