Goethes Erben - Schach Ist Nicht das Leben (1997)

Duitsland
Avant-Garde
Label: Zeitbombe

1. Die Zeit Ist Auf der Flucht (1:09)
  2. Keine Farben (4:10)
  3. Gleiten (4:07)
  4. Nur ein Freund (4:24)
  5. Ein Moment der Ruhe (3:20)
  6. Nacht der Tausend Worte (4:14)
  7. Lilien (2:48)
  8. Seelenmord (2:45)
  9. Erkaufte Träume (4:23)
  10. Begrüßende Worte (11:00)
  11. Rot Blau Violett Grün Gelb (3:07)
  12. Farblos (3:47)
  13. Ein Gewinn Für Die Vergangenheit (2:17)
avatar van rafke pafke
Raar dat er niet gestemd wordt op hun albums. Is deze groep dan zo onbekend in Nederland en Belgie?

Persoonlijk vind ik dit een zeer interessante groep, zowel in hun duistere Wave dagen als op hun nieuwere werk dat meer als avant garde kan bestempeld worden.

In feite is dit poezië en theater op muziek en live moet dit pas echt tot zijn recht komen. Helaas heb ik ze nog niet live gezien, maar hun albums draaien toch nog af en toe rondjes in mijn cd speler!

rafke pafke schreef:

Ze zijn in Nederland relatief onbekend. Ze hebben gedurende hun carrière ook nauwelijks opgetreden in Nederland. Helaas hebben ze vorig jaar in Berlijn hun afscheidsconcert gegeven. Hoewel ik er van overtuigd ben dat Oswald Henke ongetwijfeld nog wel ergens op zal duiken in een nieuw project.

avatar van rafke pafke
Voor zover ik kan opmaken uit hun berichten op de website staan ze voor onbepaalde tijd op non actief maar sluiten ze toekomstig werk niet uit.

Ik wist niet dat ze weinig in Nederland gespeeld hebben. In Belgie speelden ze toch regelmatig (vaak in Gent).

avatar van rafke pafke
Hun album "Blau" staat niet op MUME. Dat is toch wel mijn lievelingsalbum van Goethes Erben. Nog vreemder dan de rest van hun materiaal en zeer moeilijk te verteren bij een eerste luisterbeurt. Maar voor iedereen die op zoek is naar een bevreemdende, duistere, en tegelijkertijd volledig originele trip, luister dan eens (een aantal keren) naar Blau!