King's X - Tape Head (1998)

Label: Metal Blade

1. Groove Machine (3:42)
  2. Fade (3:24)
  3. Over and Over (3:23)
  4. Ono (3:55)
  5. Cupid (4:14)
  6. Ocean (3:08)
  7. Little Bit of Soul (4:13)
  8. Hate You (3:01)
  9. Higher Than God (3:00)
  10. Happy (5:38)
  11. Mr. Evil (3:45)
  12. World (3:36)
  13. Walter Bela Farkas [Live Peace in New York] (2:42)
avatar van Sammy
Geweldige cd met stuk voor stuk prachtige nummers. Wat is die samenzang mooi en wat klinkt het geheel toch melodieus. 4.5*

manitobas
Een heel goed album, al vind ik deze wel minder dan z'n voorganger, maar zelfs de wat mindere albums zijn nog altijd de moeite waard.

avatar van Arjan Hut
Zag de band live in Vera, Groningen voor deze tour. Tape Head was de eerste cd voor een nieuw, kleiner label. Heel veelbelovend, vrijer en steviger dan Ear Candy. Welcome to the groove machine is een fantastische opener, op cd en live. Cupid en Fade stonden her en der op samplers geloof ik, fijne songs, wat losser dan voorheen. Higher than God knalt er lekker in en het stiekeme hoogtepunt is voor mij Happy, vloeiend, slepend, hakkend ... hierna sloeg de band wat door in spontaniteit en al die solo-albums en projecten hebben vast ook hun weerslag op de kwaliteit van later King's X werk gehad.