Belle and Sebastian featuring The Maisonettes - Legal Man (2000)

Label: Jeepster

1. Legal Man (2:42)
  2. Judy Is a Dick Slap (4:05)
  3. Winter Wooskie (2:41)
Jordy schreef ergens anders:
Wat mag op de site

- albums
- ep's
- singles met minimaal 3 verschillende nummers die niet op een regulier album van deze artiest staan

kan ik mee leven

Hoppa, Legal Man er gelijk maar op dan. Eén van de meest briljante singles in jaren, al zijn de andere twee nummers een heel stuk minder.

avatar van titan
titan (crew)
Inderdaad, Legal man behoort tot hun betere nummers. En the Maisonnettes kennen we nog van de verrukkelijke single Heartache Avenue.

avatar van starbright boy
Jammer dat de twee andere nummers juist tot de mindere B&S nummers horen, maar legal man is super.

Ik vind "Winter Wooskie" anders ook best ok...

yosemite44 schreef:

Ik vind "Winter Wooskie" anders ook best ok...

Ik eigenlijk ook wel: maar Legal Man is duidelijk één van de mooiste songs van B&S

avatar van Ward
Legal Man is inderdaad een van mooiste songs van B&S, maar ik vind Winter Wooskie zeker niet een van de mindere nummers van B&S. Maar zeker een leuke EP, toch vooral inderdaad door Legal Man. 4*

dutch2
Legal Man was het eerste B & S dat ik goed leerde kennen. Je had een jaar of vijf geleden een reportage over B & S bij Loladamusica (in het kader van een special over bands uit Glasgow). Onder andere een grappig interview met Isobel Campbell, waarin ze met vet Schots accent vertelde over haar muzikale invloeden. Tussendoor werden er wat fragmenten uit clips vertoond. Dog on Wheels (dacht ik) Is it Wicked not to Care (dacht ik) en Legal Man (weet ik zeker).

Ik was dus meteen verkocht.

avatar van starbright boy
Ward schreef:

maar ik vind Winter Wooskie zeker niet een van de mindere nummers van B&S

Ik wel. Ik weet ook niet waarom precies, maar dat nummer heeft nooit echt gewerkt bij mij. Hoort denk ik zelfs bij mijn 3 minst favoriete B&S nummers.

dutch2 schreef:

Ik was dus meteen verkocht.

Ja zeg, dat was een schitterende documentaire. Ik heb 'm nog altijd op video, en toen ik een paar maanden geleden in Glasgow was stond ik te zeuren als een klein kind dat we naar de 13th Note zouden gaan.

Je hebt trouwens alle B&S-nummers uit de docu goed.

Yak schreef:

Even off topic. Weet jij nog wie die andere bands waren? Arab Strap weet ik bijna zeker maar die andere bands kan ik me niet meer herinneren.

Yak
Uit het geheugen gevist kwamen de Delgados, de Pastels, Arab Strap, Belle & Sebastian en Future Pilot AKA langs. Plus heel veel namedropping (Mogwai, Magoo, Teenage Fanclub, Radar Brothers, Aereogramme, ...).

dutch2 schreef:
[...] een grappig interview met Isobel Campbell, waarin ze met vet Schots accent vertelde [..]

/me was meteen verliefd.

Ze lieten volgens mij zelfs nog een stukje van een clip (of optreden?) van de Pastels zien. Die band werd gepresenteerd als een grote invloed, maar ik had er tot dan toe nog nooit van gehoord. En ik moet nog steeds eens een album van ze luisteren.

herman schreef:

me was meteen verliefd
Wie niet

Ze vertelde volgens mij ook over de eerste optredens van B & S (And I thought to myself, oooooh, this is getting serrrrious)

herman schreef:

En ik moet nog steeds eens een album van ze luisteren.

Mobile Safari is geweldig.

Ik herinner me nog dat deze EP vermeld werd door het personage Lane in Gilmore Girls die ook een fervente fan is van Belle and Sebastian. Ze moest hem zo snel mogelijk hebben, die Legal Man EP. En op het einde van de aflevering draaiden ze dan het nummer Legal Man en ik was direct verkocht. Totaal andere Belle and Sebastian die ik tot dan toe ooit had gehoord.

avatar van Cor
Cor
Ze blijven de moeite waard, die B&S-EP's. En elke keer weer met een heel eigen geluid. Dit keer met een zwierend en schmierend orgeltje. En ik vind dat instrumentaaltje (2e nummer) ook heel aardig. Het is toch weer eens wat anders.

avatar van Supersid
Zonet gescoord in de kringloop, beste vangst in lange tijd daar