The Dead South - Illusion & Doubt (2016)

Canada
Country / Folk
Label: DevilDuck

1. Boots (3:25)
  2. Every Man Needs a Chew (3:16)
  3. Deadman's Isle (3:07)
  4. Smootchin' in the Ditch (2:19)
  5. One Armed Man (3:12)
  6. The Good Lord (4:15)
  7. Delirium (1:28)
  8. Miss Mary (3:48)
  9. Time for Crawlin' (3:47)
  10. Massacre of el Kuroke (5:17)
  11. Hard Day (3:20)
  12. Gunslinger's Glory (8:11)
avatar van Alicia
Yééhaa!

Maar alleen aan een dergelijk commentaar heb je natuurlijk niet veel. Maar deze 'tongue-in-cheek' cowboymuziek uit Canada klinkt wel heel erg leuk op een saaie zondagmiddag als deze. Countrymuziek is nu niet direct mijn kopje thee - het zijn ook geen echte toppers - maar voor de soms zo broodnodige, volslagen maffe en vrolijke noten ben ik altijd wel te porren en doe ik lekker mee! De video-clips van deze hippe 'veedrijvers' zijn in elk geval zeer amusant.

Hoppa!

Daar gaan we weer....

Op de Belgische tv zag ik een uitzending vanuit Rock Werchter en deze groep trok gelijk mijn aandacht. Dit Canadese viertal ooit gestart als een grunge/punk band, maar langzamerhand ontdekten ze de bluegrass, muziek van de immigranten.
Dus sommige instrumenten werden ingeruild en nu staan ze op het podium met cello , gitaar , banjo en ukelele/mandoline. Met hun hillybilly uiterlijk verwacht je misschien wat belegen country muziek, maar dat is het allesbehalve. De combinatie van punk en bluegrass zorgt voor een verrassend effect. Wat dat betreft lijken ze wel wat op het Finse duo (nu trio) Slack Bird. En ze worden ook wel de wat gekke neefjes van Mumford & sons genoemd. Dit naar aanleiding van hun optredens , compleet met wat maffe danspasjes. Het is in ieder geval heerlijke feestmuziek, maar zo vaak met deze alternatieve groepen, met een donker randje. De teksten zijn lang niet zo zonnig als de muziek. Wat minder commercieel dan Mumford & Sons, wat minder alternatief en somber dan 16 Horsepower, zie hier het Canadese The Dead South. Volgens mij komen ze in het najaar in Paradiso, kijk of ik er heen gaat. Maar ik denk dat de muziek beter tot zijn recht komt, buiten op een zonnig festival.