Nog geen berichten hier? Nou dan mag ik hopelijk het startschot afvuren en laat de rest maar volgen
Er zijn zo veel users op deze site waar ik toch af en toe mee praat, weliswaar is dit over de jaren heen erg verandert, in het begin praatte ik praktisch alleen met HipHopbeluisteraars, sinds ik wat meer de Jazz-kant opgegaan ben is dit natuurlijk een beetje verandert, dan kom je toch in contact met mensen op deze site waar je voordien het bestaan zelfs niet van af wist, of die je maar gewoon af en toe tegen kwam op het Forum. Mijn erg geapprecieerde Paalhaas is er zo eentje, af en toe als ik nog wat Jazz-tips nodig heb, of wat moet vragen in zake het genre kan ik bij hem terecht en daarvoor ben ik je uiterst dankbaar

. Zo vroeg ik hem tijdje geleden of hij me geen Jazztip kon geven waar viool en piano tezamen kwamen, zo gevraagd zo gaf hij me dit album.
Mijn eerste indruk was: die cover

Tijdje geleden toen ik in de Jazzwinkel in Brugge was zag ik deze Cd daar staan, leek me wel een tof album, maar blindelings kopen is me bij die winkel bij momenten toch ietwat te duur. Dus liet ik deze links liggen en zette ik mijn zoektocht door de immense platenkast verder, (ik ging eigenlijk voor The Shapes of Jazz to Come), zag die niet staan en dan vertrok ik weer. Dan opeens raad de enige Paalhaas mij dit aan: over toeval gesproken.
Wat me vooral opviel aan dit album is dat het best gestructureerd is (naar mijn mening althans), er is ook een constante herhaling bij stukken met variatie in de achtergrond, mijn eerste kennismaking met zo'n Jazz. Paalhaas vertelde me dat dit een moeilijk album zou zijn, nu sorry dat ik je tegen spreek maar zo "moeilijk" was me dit eigenlijk niet. De line-up ziet er qua instrumenten erg interessant uit, zo is dit album ook, begint erg mooi en wat scherp zeg maar, eindigt in een mooie en rustige mysterie.
Wayang No. 4 (Under the Double Moon): I) Dance vind ik een fantastisch nummer, het begint allemaal zo traag en wat vaag, rond de 2de minuut komt er wat versnelling en daarna wordt dat nummer werkelijk fantastisch! Veruit mijn favoriet hier.
Ik ga mometeen voor een voorzichte 4*, na meerdere luisterbeurten ben ik erg tevreden met dit album maar 4,5* vind ik toch wat te hoog.
****