The Apples in Stereo - Tone Soul Evolution (1997)

Label: Spin Art

1. Seems So (3:20)
  2. What's the #? (2:58)
  3. About Your Fame (2:16)
  4. Shine a Light (3:23)
  5. Silver Chain (4:01)
  6. Get There Fine (3:15)
  7. The Silvery Light of a Dream (2:00)
  8. The Silvery Light of a Dream, Pt. 2 (3:09)
  9. We'll Come to Be (3:29)
  10. Tin Pan Alley (2:19)
  11. You Said That Last Night (2:33)
  12. Try to Remember (3:11)
  13. Find Our Way (2:27)
  14. Coda (1:13)
avatar van timhardt
Geen reacties? Fijn popalbum nochtans! 3,5*

avatar van Reint
Járen geleden heb ik New Magnetic Wonder geluisterd, mede door de Elephant 6/Neutral Milk Hotel-connectie. Allemaal goed geschreven, Beatlesque popliedjes met speelse instrumentatie. Soms ook een beetje saai.

Toch maar eens van de eerdere platen opgezet, in de hoop dat dit het materiaal iets minder gladgestreken klinkt. En dat is zo! Seems So, About Your Fame, Shine a Light, Get There Fine, en vooral Silver Chain zijn allemaal hele sterke countrynoisepopnummers. Soms wordt het net iets té twee, en wordt de lijzige zang me iets te veel. Coda sluit deze plaat fijn af.

Goede eerste helft dus, daarna wordt het voor mij iets minder boeiend.