Jane Birkin & Serge Gainsbourg - Jane Birkin & Serge Gainsbourg (1969)

Frankrijk
Label: Fontana

1. Je T'aime... Moi Non Plus (4:14)
  2. L'anamour (2:17)
  3. Orang Outan (2:27)
  4. Sous le Soleil Exactement (2:51)
  5. 18-39 (2:39)
  6. 69 Année Erotique (3:20)
  7. Jane B. (3:07)
  8. Elisa (2:29)
  9. Le Canari Est Sur le Balcon (2:19)
  10. Les Sucettes (2:37)
  11. Manon (2:41)
  12. La Chanson de Slogan * (2:48)
avatar van teus
Mooi en heel berucht Album uit de franse music hystory ,ken het album goed en bezit de helft van de songs/chansons(d'amour) op andere Gainsbourg albums
Dit album zoek ik nog op CD liefst zoals ik ook History De Melody Nelson bezit...(Philips)
In digisleeve (de org LP hoes CDformaat)...

Weet iemand of dit album nog verkrijgbaar is in CD vorm ???

avatar van Manfield
waar mijn liefde voor History De Melody Nelson bijzonder groot is, vind ik dit een bijzonder vervelende plaat. Muzikaal is het op zich prima in orde. Maar ik stoor me aan de stem van Birkin en de algehele sfeer op het album.

Prachtige hoes.
Plaat valt me tegen, wat ik niet verwacht had.
Die liedjes waarop Jane alleen zingt vind ik niks met als dieptepunt het infantiele Orang outan'
L'anamour is prachtig, je táime ook natuurlijk,

avatar van Teunnis
Een mislukte poging Bonnie and Clyde te kopiëren. Jane Birkin is geen Brigitte Bardot en Gainsbourg zelf stelt ook teleur met een aantal Aldi-varianten op zijn nummers van een jaar eerder.

Je T'aime... Moi Non Plus is natuurlijk wel fantastisch en L'anamour is ook nog prima, maar de rest is matig songmateriaal en weinig overtuigend uitgevoerd.