Alastair Moock - Let It Go (2004)

Roots
Label: Moockshake

1. My Famous Leaving Song (3:35)
  2. Standing at Five Corners (4:18)
  3. Everybody's Wondering (3:23)
  4. Unwanted Guest (3:58)
  5. Red Ribbon Waltz (5:07)
  6. Death Don't Have No Mercy (4:22)
  7. Love Me True (3:23)
  8. Lovely Day (5:25)
  9. Let It Go (4:45)
  10. When the Moon Comes Out Tonight (3:41)
  11. I Got a Friend * (5:01)
  12. Home Is Where the Heart Is * (3:11)
  13. 1913 Massacre * (6:23)
Alastair Moock is een Amerikaanse singer songwriter, die echte Americana maakt. Denk hier niet aan zoet gevooisde liedjes, dit is andere koek. Gruizig, mede door de stem van Moock en op zijn tijd ook een vette blues begeleiding. Het is de 5e plaat van deze artiest die zijn inspiratie bij oude politiek folk helen haalt, zoals Peter Seeger. Non comformistische teksten, politiek geëngageerd, regelmatig opgestuwd door strakke drums , vette bas en scheurende gitaren. Terwijl het volgende nummer een mooi country nummer is. Alastair Moock heeft ook nog 2 kinderplaten gemaakt, toen zijn dochtertje leukemie had. Deze platen zijn bijzonder goed gewaardeerd én hebben een prijs gewonnen.
Nog onbekend hier op Music Meter, ik blijf mijn best doen deze onontdekte pareltjes voor het voetlicht te brengen.