Krzysztof Komeda - The Fearless Vampire Killers (1967)

Polen
Score
Label: Harkit

1. Main Title (2:16)
  2. Sarah in Bath (0:54)
  3. Snowman (0:53)
  4. Koukol Laughs (2:08)
  5. Alfred Behind Sledge (1:29)
  6. Sarah Asks for a Bath - Love Tune (0:29)
  7. Krotock on Sledge (1:59)
  8. Vampire Corners (0:37)
  9. Shagal Leaving (0:42)
  10. To the Cellar (1:05)
  11. Skiing (0:42)
  12. Portraits (1:15)
  13. Alfred Hears Singing (2:46)
  14. Vampires to Crypt (2:23)
  15. Both over Rooftops (2:50)
  16. Sarah's Song (1:58)
  17. Alfred over Rooftops (0:31)
  18. Alfred in the Crypt (1:22)
  19. Main Title (1:44)
avatar van frolunda
Krzysztof Komeda is voornamelijk bekend van de muziek die hij maakte voor de eerste vijf films van Roman Polanski (uitgezonderd Repulsion) en de Europese jazz klassieker Astigmatic uit 1966.Veel verder kwam hij ook niet want hij overleed begin 1969 aan de gevolgen van een ongeluk enkele maanden eerder,slechts 37 jaar oud.
De andere scores voor Polanski kan ik me zo niet echt voor de geest halen behalve (een beetje) zijn laatste,Rosemary's Baby.Deze,voor de komische horrorfilm The Fearless Vampire Killers uit 1967 is in ieder geval een heel geslaagde.Het sfeervolle hoofdthema is qua sound geworteld in de Oost-europese klassieke muziek sluit perfect aan bij de beelden.Ook de overige muziek is goed getroffen bij de Fearless Vampire killers en geeft de film een duidelijke meerwaarde,mede ook omdat ie niet te overheersend is.
De stijl is over het algemeen een mix van klassiek en wat free jazz-achtig werk,over het algemeen niet echt heel hoogstaand maar voor dit horrorwerkje is het perfect.