Gitbox! - Songs for Shiftless Days (2005)

1 stem

11. Motel Life
  12. Listen to the Warm
  13. All the Shit We Put Up With
avatar van pukster
‘After all the things that have gone wrong, I still write the songs, la la la la la.’ Het nummer Other Kind geeft precies aan waar Gitbox! anno 2005 staat. Zanger-gitarist Roeland van Niele laat zich niet meer kisten door tegenslagen en doet wat hij moet doen: het schrijven van prachtnummers. Bijna was Songs For Shiftless Days er niet geweest. Drie van de vijf analoge banden met opnamen raakten zoek in het luchtposttraject richting de VS waar producer Steve Morand (Sparklehorse, Cracker) klaar zat om het album te masteren. Uiteindelijk is alles goed gekomen. Gelukkig maar, want de opvolger van Steering By The Stars uit 2001 is een pareltje. Wat opvalt is dat het grootste deel van het album spaarzaam gearrangeerd is waardoor de nummers (een mix van klassieke country, folk en pop) warm en smaakvol klinken, zonder de onderhuidse spanning te verliezen. Gitbox! is weer helemaal terug. En dat levert een hoop kippenvel op.