Gossip - Standing in the Way of Control (2006)

Label: Kill Rock Stars

1. Fire with Fire (2:49)
  2. Standing in the Way of Control (4:16)
  3. Jealous Girls (3:39)
  4. Coal to Diamonds (4:00)
  5. Eyes Open (2:10)
  6. Yr Mangled Heart (4:22)
  7. Listen Up! (4:18)
  8. Holy Water (2:43)
  9. Keeping You Alive (3:47)
  10. Dark Lines (3:27)
  11. Here Today Gone Tomorrow * (3:19)
  12. Sick with It * (2:59)
  13. Listen Up! [2007 Version] * (4:16)
  14. Standing in the Way of Control [Soulwax Nite Version] * (6:54)
Toch wel wat catchy gitaarlijntjes op deze plaat en een sterke vrouwenstem. 3.5*

tondeman
Prachtige stem inderdaad en een paar erg sterke nummers.

avatar van luc011190
Die MSTRKRFT remix van Listen Up! Die is zo fijn hè Echt lekker niets-aan-de-hand-disco.

Jammer dat ik deze band gemist heb, omdat ik vorig jaar niet naar Metropolis kon.

6Ds
Standing in the Way of Control is een heerlijk nummer, zit trouwens ook in de soundtrack van de geweldige serie skins.

Geweldige band; vooral live.
Woensdag 27 juni a.s. te bewonderen in de Melkweg!

wohohowooo of zoiets:)
standing in the way of control!
schijf

avatar van yeahyeahyeah
Lekker samenhangend verhaal, Gerre

Maar eh, puike plaat en wat een stem! Wel een beetje een ranzige mevrouw verder. Ook van dat garagegeluid kan ik geen genoeg krijgen. Check ook hun oudere platen maar eens.

avatar van Carow
Gewoon leuk . Lekkere rockmuziek, niks superspeciaals maar leuk om naar te luisteren. Een paar zeer sterke nummers, maar helaas ook wat mindere. Ik geef het 3,5*. Mijn favo blijft toch wel Standing in the Way of Control.

avatar van Martijn Jonkers
Standing In The Way of Control in de Playgroup Mix is nog beter dan het origineel. Helaas staat deze niet op het album. Is wel te vinden op de verzamelCD Switch 10 van Studio Brussel. Deze versie is echt supergaaf.

avatar van AriTupari
Dit moet inderdaad live goed klinken. Leuke stem, lekkere riffjes.

Standing in the way of control, lekker nummer

avatar van jorisbeltsin
Listen up is anders ook niet mis.
Wat een krachtige stem!

avatar van Mjoesik
Heb ze deze week pas ontdekt... Enneeuh.... I Love Them!!
Dit is zeker en vast een van de volgende aankopen ! Laat dan nog wel weten wat ik er van vind!

avatar van Oldfart
Ben er nog niet helemaal uit wat de Roddel betreft; sommige songs klinken lekker, maar soms vraag ik me ook af of het op termijn beklijft.
Wellicht een beetje veel attitude en te weinig inhoud?
Min puntje is dat niet alle nummers even sterk zijn.
Time will tell..

Een ander vervelende eigenschap als je al wat langer naar muziek luistert, is dat ongewild er toch muziek uit het verleden komt op borrelen waaraan 'nieuwe' dingen je doet herinneren: in het geval van the Gossip komt bij mij steeds een visioen van Kristi Rose voor m'n netvlies dan wel trommelvlies. En dan niet alleen de fysiek van de zangeres, maar vooral ook het stemgeluid. Ook al begeven ze zich op andere muzikale paden.

avatar van mathijs1982
Ben het helemaal met je eens Oldfart. Het is een beetje simpel af en toe. Ik mis ook wat meer inhoud. Maar om die stem kun je niet heen en dat garagegeluid mag ik ook nog steeds wel. Herhaling is niet erg, maar het had beter gekund.

avatar van dejean89
Vind het album echt wel goed! Ik kocht het twee dagen geleden, omdat 'Standing in..' (de single) toch wel heel goed klinkt (in mijn oren). En wat een meevaller. Ik vind de rest van het album toch ook goed hoor! Ik heb het nog maar twee keer beluisterd, en moet dus nog wat horen vooraleer ik echt een besluit kan trekken, maar toch een 4* waar!

avatar van musicinmyhead
De soulwax remix van standing in the way is fantastish!
MAARRR waar is de le tigre remix? Bij mijn cd staat die er namelijk op...

avatar van kaztor
Ik heb vanmorgen de nieuwste single van ze gehoord, genaamd Heavy Cross.
Geweldige plaat!

Lienbeat
Standing in the way of control is the best song ever

Tering, dit is goed! Alle tracks zijn echt lekkere catchy liedjes. Yr Mangled Heart, Standing In The Way Of Control & Listen Up zijn zeer, zeer sterke nummers. De bas op Listen Up komt zo uit de Funk eind jaren '70 gelopen. (En dat klopt, want er blijkt ook een remix cd te zijn, met remixen van deze 3 nummers + Jealous Girls: 1 van de remixen is van.... good old Arthur Baker).

Geweldige stem inderdaad en een hele groovy gitaar: this is Rock 'n Roll Baby!!

avatar van vantagepoint
Fire fire begint uitstekend, met een uiterst catchy stuk waar ik spontaan van uit de bol begin te gaan.

Dan krijgen we standing in the way of control, een nummer waar iedereen spontaan begint van te dansen en dat het nodige hitpotentieel heeft.

Dan Jealous girls, dat uitstekend in elkaar zit, met de fantastische chorus. En met de fantastische tekst die uitstekend beschrijft wat jaloezie teweegbrengt.

Coal To Diamonds gaat dan weer over een afwijzing en hoeveel tijd je in iemand steekt en er dan toch niet bij geraakt. Een mooi rustig nummer, met de fantastische drum en gitaar begeleid door Brace en Hannah. Klinkt ook wat invloed door van de oudere soulvrouwen, maar wat een stem heeft Beth Ditto toch! I told about

Eyes Open dat wat lijkt op Heavy Cross het hitje van hun 3de album waarmee ze echt zijn doorgebroken. Maar het mixt wat het hevigere rocknummer a la Yeah Yeah Yeahs met Diana Ross en Dusty Springfield.

Yr Mangled Heart heeft dan weer een fantastisch begin, en er zit ook weer een fantastische tekst achter. De hevigheid die ze teweeg kunnen brengen met hun 3tjes is toch bijna niet te overtreffen. En hun sound is ook wel vrij uniek.

Dan komen er nog een hoop fantastische nummers, wat een band is Gossip toch. En het is vooral leuk dat je niet knap moet zijn om succes te hebben! Toch is een ander soort frontvrouw dan de andere frontvrouwen. Maar stagediven moet ze niet