Eurythmics - Peace (1999)

Label: BMG

1. Seventeen Again (4:55)
  2. I Saved the World Today (4:53)
  3. Power to the Meek (3:18)
  4. Beautiful Child (3:27)
  5. Anything But Strong (5:04)
  6. Peace Is Just a Word (5:51)
  7. I've Tried Everything (4:17)
  8. I Want It All (3:32)
  9. My True Love (4:45)
  10. Forever (4:08)
  11. Lifted (4:49)
  12. Beautiful Child [Acoustic] * (3:18)
  13. 17 Again [Acoustic] * (4:27)
  14. I Saved the World Today [Acoustic] * (2:32)
  15. Something in the Air * (3:46)
luisteraart
I Saved the World is eigenlijk het enige wat ik hiervan ken, maar ik vind dat toch ook wel een pareltje hoor.

Kan niet stemmen, maar als de rest net zo is is het een zekere 4.

EVANSHEWSON
luisteraart schreef:

Kan niet stemmen, maar als de rest net zo is is het een zekere 4.

De rest is toch iets wisselvalliger of laat ons zeggen; middelmatiger, dus neen, I Saved the World is een prima single, een leuke comeback, maar daar bleef het ook bij..

Beautiful Child en Seventeen Again zijn best te pruimen, rest van dit album is softer en er staan weinig memorabele songs op.

3 sterren lijkt me dan ook voldoende. ***

17 again en I saved the world today zijn best OK en ook als single uitgebracht. De rest van het album is maar flauw en soft. De stem van Annie Lennox heeft me nog nooit kunnen bekoren... 2.5/5.

avatar van musician
Ik dacht net, veel heb ik eigenlijk niet van de Eurythmics, maar laat ik voor Peace in ieder geval een vriendelijk complimentje maken. Maar, weinig lovende woorden van de andere recensenten.

Jammer. Ik vind het een hele toegankelijke cd, prachtige melodielijnen en prima zang van Annie Lennox. Flauw en soft, waar Kevinanne hierboven over schrijft, is niet mijn indruk. Bij vlagen rockt de cd behoorlijk maar er zijn ook prachtige sfeervollere nummers. Je moet het ook zien als één geheel.

Als je het wilt zien als een comeback cd, lijkt hij mij heel goed geslaagd. Lennox doet het solo inmiddels beter, lijkt het.

I saved the world today, Peace is just a word en Beautiful child zijn mijn favorieten.

avatar van c-moon
Verdorie..... wat een miskoop....

Hier en daar een knap nummer, maar vooral veel te veel songs om snel te vergeten...

"I Want it All" doet mijn maaginhoud spontaan naar boven komen, ...."Peace is ust a word"... pffff....
"Forever".... geeeuw !!!
"Lifted": zzzzzzzzzzzzzz

Al bij de eerste luistebeurt zat ik te skippen!
Dat zei eigenlijk al genoeg...
Dan toch maar een nieuwe poging ondernomen...

"I saved The World Today" (en wat mij betreft het enige nummer dat onthouden moet worden van dit album), "My True Love" en het lekker wegrockende (alhoewl OOK niet memorabel) "Power To The Meek" kunnen nog enigzins de meubelen redden...

Ik hoopte een beetje op een "Revenge"-achtige plaat. Een mens kan zich (soms pijnlijk) vergissen...

avatar van dennisversteeg
Het album is erg wisselvallig, maar de hoogtepunten zijn dan ook wel heel erg goed. De slechtere nummers worden meestal nog net gered door de krachtige zang van Lennox, maar zijn voornamelijk instant vergeetbaar..

avatar van musician
Het blijft een prima album. Eens in de zoveel tijd moet je het zeker een keer draaien.
Het is, achteraf gezien, een behoorlijke koerswijziging van de Eurythmics geweest.

Waarbij de ADHD van Sweet dreams (ze komen er nog één keer op terug) is gëevolueerd in prachtige uitgesponnen nummers. Waarbij de critici waarschijnlijk zullen vallen over het verdwijnen van de new wave-electronica van halverwege de jaren '80 en de opkomst van een meer MOR/AOR achtig geluid van een beetje niveau, met vooral veel sfeer en mooie melodiëen. De prachtige stem van Lennox. Goede rockers ook als Forever.

Ik vind hem juist rond dit tijdstip van het jaar zeer genietbaar en aanbevelenswaardig.

avatar van matthijs
c-moon schreef:
Verdorie..... wat een miskoop....
Al bij de eerste luisterbeurt zat ik te skippen!
Dat zei eigenlijk al genoeg...
Ehhh, een paar goeie nummers maar toch een "miskoop"? Ik heb zelfs cd's met geweldige nummers waarvan ik sommige nummers altijd skip. Wat noem jij dan precies een miskoop? Ik noem t zelf pas zo als er niks leuks op staat. Hangt ook beetje af van t prijskaartje en in mindere mate mijn verwachtingen.

Oja, heb deze vandaag gekocht en nog niet geluisterd. Maar mijn verwachtingen zijn i.e.g. niet te hoog, en voor 1 euro zal ik niet snel van een miskoop spreken.

avatar van Twinpeaks
Ik wilde er lang niet aan . Na We Too Are One was alles toch wel gezegd ? Toen deze uitkwam en de single I Saved the World Today uitkwam was ik toch wel aangenaam verrast . Mooi liedje , maar ik kocht de single wel .Nu het hele album voor een schamele 50 cent op Koningsmarkt gevonden en moet zeggen het is een prima comeback plaat. Prima tracks , fijne productie en Annie's stem mag ik nog altijd graag horen. 4 sterren.

avatar van TEQUILA SUNRISE
De stem van Annie Lennox blijft prachtig maar ik vind dit toch de minste worp van de band. I Saved The World Today & Peace Is Just A Word zijn de uitschieters.
De overige nummers zijn niet echt memorabel en met I Want It All noteert dit duo ook direct een dieptepunt in hun oeuvre.

avatar van WesleyX16
Ik heb vandaag het hele oeuvre van Eurythmics (incl. 1984) gedraaid. Maar bij Revenge zag je al dat de kwaliteit minder werd.

Dit album is ook niet zo slecht. Ik vind hem niet wisselvallig. Maar allemaal een beetje van hetzelfde niveau. Nergens hoogte- of dieptepunten. De songs zijn niet echt interessant. Dus eigenlijk wel jammer. En ook I saved the world today vind ik niet echt boeiend. Sorry