Jason and The Scorchers - Still Standing (1986)

Label: Mammoth

1. Golden Ball and Chain (4:44)
  2. Crashin' Down (4:02)
  3. Shotgun Blues (2:17)
  4. Good Things Come to Those Who Wait (5:02)
  5. My Heart Still Stands with You (3:38)
  6. 19th Nervous Breakdown (3:47)
  7. Ocean of Doubt (3:18)
  8. Ghost Town (3:44)
  9. Take Me to Your Promised Land (4:41)
avatar van Dibbel
Tweede album van deze groep die met hun country/rock 'n' roll met garage-invloeden in 1985 op Pinkpop stonden.
Het eerste album heb ik jammer genoeg niet, maar daar zit wel het liedje White Lies nog steeds van in het hoofd gebeiteld.
Van deze plaat blijven ze helaas wat minder hangen, ook na weer een paar keer draaien.
Daar helpt ook die Stones-cover niet meer aan.
Vind het ook niet zo spectaculair meer klinken als vroeger.
Beste nummers voorlopig weer Crashin' Down, Golden Ball And Chain, My Heart Still Stands With You en dan toch ook maar die Stones-cover.
Voorlopig even 3 sterren weer.

avatar van heartofsoul
Toen het album uitkwam in 1986 heb ik gelijk de elpee gekocht, omdat het debuut van een jaar eerder (ik laat "Fervor" even buiten beschouwing) mij goed bevallen was. Daarna verloor ik Jason Ringenberg uit het oog (en oor), want Still Standing vond ik een lichte teleurstelling, en dat komt vooral door de liedjes die me niet zo erg bevallen. 19th Nervous Breakdown kon er wel mee door, maar dat was immers van de Stones, en hun origineel was imo definitief. En dan begint het stemgeluid van Jason Ringenberg mij ook nog eens te hinderen... Zal het debuut eens opzoeken om te kijken of mijn herinnering daaraan nog betrouwbaar is.