Michael Chapman - Fully Qualified Survivor (1970)

Folk
Label: EMI

1. Aviator (9:30)
  2. Naked Ladies & Electric Ragtime (2:42)
  3. Stranger in the Room (5:36)
  4. Postcards of Scarborough (5:18)
  5. Fishbeard Sunset (0:39)
  6. Soulful Lady (4:13)
  7. Rabbit Hills (4:09)
  8. March Rain (3:46)
  9. Kodak Ghosts (3:20)
  10. Andru's Easy Rider (2:08)
  11. Trinkets & Rings (5:02)
avatar van Zeno
melancholiek als een doordeweekse regenachtige dag in Blackpool. Postcards of Scarborough was een wereldhit (in zeer beperkte kring)

tondeman
Aardige combinatie met die blues gitaar erbij. Fijn plaatje imo.

avatar van muziekobsessie
had deze toch flink onderschat. Vind m ineens prachtig! Die blue nile-achtige zang, die strijkers, de sfeer vooral. regenachtig, sober, nick drake liefhebbers zullen hiervan smullen. plus het feit dat de jonge mick ronson hierop meespeelt, door Bowie natuurlijk ingepikt.

Moet ook wel wat aan de studioplaten van Townes van Zandt denken. Zeker met die conga's van Aviator erbij en zo. Een beetje Guy Clark ook, zeker die rauwe vocalen?

Maar dat is de ene kant van Chapman, dan heb je soms dat briljante gitaarwerk tussendoor en een tintje Indiase sferen. Ook al vind ik Rainmaker instrumentaal beter.

Edit: een meesterwerk trouwens, dit.

avatar van spoon
Gitaarspel en compositie is prima in orde. Zangkwaliteiten vind ik niet zo sterk.

avatar van jeromach
Ook wat mij betreft een meesterwerk, bovendien ook nog eens geweldig opgenomen.

avatar van davevr
Ik kreeg zomaar een tip van iemand gisteren dat ik, als ik graag The Car hoor van AM dat ik dit eens moest proberen. En hoe goed is dees?