Ken Hensley - Eager to Please (1975)

Label: Bronze

1. Eager to Please (4:53)
  2. Stargazer (3:49)
  3. Secret (4:04)
  4. Through the Eyes (2:18)
  5. Part Three (3:48)
  6. The House on the Hill (3:20)
  7. Winter Or Summer (3:00)
  8. Take and Take (3:44)
  9. Longer Shadows (3:34)
  10. In the Morning (2:36)
  11. How Shall I Know (4:01)
De titel zegt al wat er mis is met deze plaat. Hensley moet helemaal niet proberen te behagen. Een groot deel bestaat uit zoetelijke, stereotype luistermuziek. Daar zijn er al veel te veel van op deze aardbol.
Hensley had beter het beste materiaal van dit album kunnen gebruiken om Return to Fantasy en vooral High and Mighty op te krikken. Dat zijn dan de eerste twee liedjes, waaraan nog wel het één en ander verbeterd kan worden in UH-verband. Stargazer is dan ook nog eens door Mark Clarke (ex-Colosseum, ex-UH, ex-Tempest) geschreven.
Maar waar o waar is de lefgozer gebleven, die tot Shadows of Grief inspireerde?

Kingsnake
Fijne plaat, minder dan Proud Words, maar verder niets mis mee.

Soms ben ik erg dom. Al maanden ken ik deze plaat van Tempest:

Tempest - Living in Fear (1974)

waarvan Stargazer één der betere nummers is - en zeker beter dan de versie die door Hensley is gecovered. En dat het een cover is heb ik pas twee weken geleden ontdekt ....

avatar van Arjan Hut
Sentimentele, lichte plaat, randje kitsch en vaak eroverheen.