Morten Harket - Wild Seed (1995)

Noorwegen
Label: WEA

1. A Kind of Christmas Card (4:06)
  2. Spanish Steps (4:08)
  3. Half in Love Half in Hate (4:47)
  4. Brodsky Tune (4:24)
  5. Wild Seed (4:50)
  6. Los Angeles (4:28)
  7. East Timor (4:13)
  8. Lay Me Down Tonight (2:19)
  9. Tell Me What You See (4:51)
  10. Stay (3:30)
  11. Lord (3:46)
  12. Ready to Go Home (4:32)
  13. A Change Is Gonna Come * (5:56)
avatar van Justinx
Een bijzonder en toch wel zeldzaam exemplaar, deze Wild Seed van Morten Harket, frontman van A-ha. Kan je niet altijd meer zo goed vinden in de winkels. En dat is echt jammer voor de mensen die dit album nog niet hebben, want het is een erg sterk soloalbum van de heer Harket. Zijn liedjes zijn wel wat meer God-gericht en over het algemeen ook wat softer dan de muziek van A-ha. Ben zelf helemaal gek van A-ha, en dus weet de heerlijke meerzoete stem van Morten Harket mij ook bij dit album erg te overtuigen. Toppertje. Kan niet wachten op het nieuwe A-ha album die mid-2007 zal verschijnen.

avatar van snarf349
Mijn vrouw draait dit thuis nogal eens, moet zeggen... ze heeft slechtere platen in haar collectie.

avatar van goldendream
Is dit album niet van 1995?

avatar van SirNoodle
Openingstrack was me nooit opgevallen, maar tijdens zijn huidige concertreeks speelt hij dit, en is toch een hele mooie track.

avatar van goldendream
De gelovige kant van Morten komt in zijn solowerk af en toe tot uiting. Het albums is wel degelijk van 1995.

Prima album van Morten. Mijn favoriet van zijn solo albums. Wat erna kwam ook aardig, maar heeft dit album niet overtroffen.

avatar van JohnnyVergerFan
De openingstrack is een topsong, maar bijv. ook "Los Angeles" blijft werkelijk een prachtig stukje muziek met veel gevoel. En zo zijn er meer op dit abum. Alweer dik een kwart eeuw oud, maar komt hier nog steeds wel voorbij met een draaibeurt.