Rian Murphy & Will Oldham - All Most Heaven (2000)

Label: Drag City

1. Fall Again (4:43)
  2. Fall and Raise It On (3:33)
  3. Song of Most (3:29)
  4. Song of All (3:59)
sxesven
Niet onaardig plaatje, hoewel niet wereldschokkend. De waslijst aan contriburende artiesten verdiend het echter wel even specifiek genoemd worden, want naast Oldham en Murphy vinden we ook Jim O'Rourke (arrangementen), Archer Prewitt, Bill Callahan, Kevin Drumm, David Grubbs en zo nog een rijtje namen. Niet de minsten dus. Alleen dáárom al verplichte kost.

avatar van dj maus
Al die deelnemende artiesten konden toch niet voorkomen dat dit een draak van een EP is geworden. Wat mij betreft een van de weinige missers in 's mans oeuvre. Wat hem hier bezielde, weet ik echt niet.

Lukk0
Mijn mening ligt een beetje in het midden van de twee voorgaande berichten. Een draak zou ik deze EP zeker niet willen noemen, daarbij heb ik toch andere albums in gedachten, maar goed is het ook zeker niet. Dit album klinkt alsof het of te plichtmatig even snel in elkaar gezet is of juist te losjes, waarbij in beide gevallen dus niet de benodigde aandacht aan de nummers geschonken is. Ook mis ik de leegte die ik in mijn favoriete albums van Will Oldham wel kan vinden, de nummers zijn veel te stevig dichtgetimmerd met strijkers en achtergrondkoortjes die al snel op de zenuwen gaan werken. Al met al net geen voldoende van mij, daarvoor waren mijn verwachtingen van deze mannen toch net iets te hooggespannen.

avatar van Masimo
Vond deze zo slecht nog niet. (2,8* gemiddeld?) Wellicht iets te veel instrumentatie, normaliter iets te opgewekt voor Oldham misschien, maar een andere sfeer neerzetten is ook wel 'ns leuk, toch? Al met al een leuk EPtje, hoor.. Ik til 't gemiddelde wel weer een beetje omhoog..

Vooral Song of All klinkt toch wel erg tof!

avatar van Ducoz
Dit is inderdaad niet zo'n heel slecht plaatje.
Oldham klinkt wat onvast en lijkt te hoog moeten zingen waardoor het een beetje afgeraffelt klinkt, maar het is zeker een leuk origineel projectje, wat zowaar geen 'roots/folk' is.

Ik gooi het gemiddelde ook wat omhoog, deze 3* is nog erg laag, maar al wat meer gerechtvaardigd.