Herman's Hermits - Both Sides of Herman's Hermits [US] (1966)

Label: MGM

1. This door Swings Both Ways (2:05)
  2. Bus Stop (2:25)
  3. For Love (2:48)
  4. L'Autre Jour (2:36)
  5. Dial My Number (1:52)
  6. The Future Mrs. 'Awkins (2:20)
  7. Oh Mr. Porter (1:24)
  8. The Man with the Cigar (2:37)
  9. Two Lovely Black Eyes (2:16)
  10. My Reservation's Been Confirmed (2:46)
  11. My Old Dutch (2:07)
avatar van nlkink
Leuke toevoeging, dazzler! Ooit voor Hfl. 1,-- gekocht in de MIRO in Assen. Die winkel bestaat al jaren niet meer, maar dankzij onze collectie Amerikaanse Herman's Hermits albums moet ik altijd even aan die zaak denken. Overigens heb ik ooit gelezen dat er in de periode 1965-1967 zoveel albums in de VS zijn geperst, dat de US-persingen die ik kocht gewoon behoren tot die enorme groep eerste persingen. Mooie hoezen. Dik karton, verpakt in de originele folie.
Deze plaat is een beetje een vreemde eend in de bijt. Bevat een forse hit met This Door Swings Both Ways, maar ook een cover van een dikke hit, nl Bus Stop, dat een hit was voor The Hollies.
Kant twee heeft een afwijkende aanpak gekregen. De suggestie word gewekt dat de groep live in een nachtclub aan het spelen is. Het geeft een apart sfeertje aan de muziek, al heb ik sterk het idee dat het nep is. Meest memorabele track is de rocker - als je daar bij deze groep van mag spreken - My Reservation's Been Confirmed. Herman's Hermits waren geen hoogvliegers maar dit album is samen met Blaze uit 1967 wel het aardigste. Eigenlijk voldoet een verzamelaartje maar vanwege de US hoezen en de minimale aanschafprijzen heb ik toen alle titels gekocht die ik kon vinden. Draai ik ze? Nee.

avatar van RuudC
Eigenlijk wilde ik het zoveel mogelijk houden bij de Europese releases, maar tenzij ik heel creatief ga pindakazen, gaat dat hier lastig worden. Toch wel vreemd dat de tracklists zo afwijken. Op goed geluk maar de Amerikaanse versie opgezet, maar helaas valt Herman's Hermits terug in de stijl van Herman's Hermits On Tour. Het is niet vervelend, maar het spreekt ook niet aan. Dial My Number is een leuk nummer, maar de rest varieert weer van geinig tot lichtelijk vervelend. De oude rock n roll van My Reservation's Been Confirmed vind ik stiekem ook wel goed te doen. Toch is dit album nergens opzienbarend. Voelt gewoon vooral aan als doorsnee sixties poprock waar het meeliften op het succes van The Beatles overduidelijk is.

Tussenstand:
1. Hold On!
2. Herman's Hermits On Tour
3. Both Sides
4. Herman's Hermits

avatar van lennert
Hey, Bus Stop ken ik EN vind ik ook nog eens echt een leuk nummer. Ook jaren '60 poppy zoetheid, maar het heeft een charme waar ik niet omheen kan. The Man With The Cigar vind ik ook een mooie track. My Reservation's Been Confirmed rockt stiekem ook nog best lekker. L'autre Jour is echter weer compleet kut.

Nog steeds niet mijn album, maar wel de eerste waar ik meerdere nummers het stempel 'goed' zou geven. Misschien komen we er nog wel.

Tussenstand:
1. Both Sides of Herman's Hermits [US]