Het Beste Uit de Top 100 Allertijden Editie '94 (1994)

Label: Magnum

1. Queen - Tie Your Mother Down (3:45)
  2. Level 42 - Hot Water (3:38)
  3. John Hiatt - Have a Little Faith in Me (3:58)
  4. Survivor - Eye of the Tiger (4:04)
  5. Fine Young Cannibals - She Drives Me Crazy (3:36)
  6. The Nits - Nescio (4:46)
  7. The Blue Nile - Tinseltown in the Rain (5:55)
  8. Talking Heads - Road to Nowhere (4:20)
  9. Peter Gabriel - Sledgehammer (5:10)
  10. Japan - Night Porter (6:49)
  11. Fleetwood Mac - Everywhere (3:42)
  12. Pat Benatar - Love Is a Battlefield (4:09)
  13. Sinead O'Connor - Nothing Compares 2 U (5:09)
  14. KISS - I Was Made for Loving You (4:30)
  15. Genesis - Follow You Follow Me (4:38)
  16. Clannad - In a Lifetime (3:08)
  17. a-ha - Take on Me (3:46)
  18. Bon Jovi - You Give Love a Bad Name (3:44)
  19. Seal - Crazy (5:55)
  20. Melissa Etheridge - Like the Way I Do (5:24)
  21. Phil Collins - Against All Odds [Take a Look at Me Now] (3:24)
  22. Steve Winwood - While You See a Change (5:11)
  23. New Order - Blue Monday (7:29)
  24. Donald Fagen - I.G.Y. (6:03)
  25. Toto - Stop Loving You (4:29)
  26. The Sweet - Blockbuster! (3:12)
  27. INXS - Need You Tonight (3:01)
  28. Golden Earring - Going to the Run (3:58)
  29. U2 - Pride (In the Name of Love) (3:48)
  30. Bruce Hornsby & The Range - The Way It Is (4:56)
  31. Laurie Anderson - O Superman (8:23)
avatar van musicfriek
In het boekwerkje van de cd vond je de top 100 aller tijden lijst. Ik kickte er enorm op wat nummers elk jaar deden (ja niet alleen musicfriek, maar ook statisticfriek ). Deze verzamelaar geniet mijn voorkeur boven die van Editie '95. Waarom? Staan voor mij gewoonweg mooiere nummers op. Ook veel videoclassics te vinden op deze: Peter Gabriel's Sledgehammer, Talking Heads' Road to Nowhere, Aha's Take on Me ( ), Sinead O'Connor's Nothing Compares 2 U en Fine Young Cannibals' She Drives Me Crazy. Die van Laurie Anderson had ik nog nooit gezien, erg grappige video, maar het nummer zelf...

3 favoriete songs hiervan:

Steve Winwood - While You See a Change (intro! )
The Blue Nile - Tinseltown in the Rain
Level 42 - Hot Water (enige fatsoenlijke nummer wat ze gemaakt hebben)

Ik moet zeggen dat hier een paar nummers op staan, die dus in 1994 de top 100 allertijden hadden gehaald, waar ik het mij amper van kan voorstellen. Is dat een deal met de cd-makers of zo, of denk ik nu te ver door? Wat bv. te denken van Laurie Anderson, The Sweet en mogelijk Donald Fagen. In de top 100 allertijden?
Verder staan hier wel flink wat (erg) goede nummers op, zoals bijvoorbeeld: Queen, Level 42, FYC, Blue Nile, Talking Heads, Peter Gabriel, Kiss, Steve Winwood, New Order (in de lange versie natuurlijk!) & U2. Kortom: CD1 vind ik sterker dan CD2. Overall een aardige verzamelaar, maar niet zo goed als de voorgaande editie en die van '95.

avatar van Dibbel
Dit is inderdaad een sterke verzameling.
Deze heb ik zelfs nieuw gekocht toen. Waren leuk als er visite kwam en Arrow en City FM waren er natuurlijk nog niet.
Ik vind het ook vreemd dat hier de nummers van Donald Fagen, Japan en Laurie Anderson tussen staan.
Hoewel ik me dan ook weer kan herinneren dat er ieder jaar wel een paar 'vreemde' nummers tussen zaten.
Het is echter allemaal wel terug te vinden op deze leuke website: http://www.hitsallertijden.nl/, waar je echt heel veel top-huppeldepup-lijsten terug vindt.

Hier staat eigenlijk geen een slecht nummer op, of het zouden O Superman of Against All Odds moeten zijn. Met beiden heb ik een haat/liefde verhouding.
Ook fijn is dat het de lange versies zijn.
Ik heb mijn sterretjes maar gezet bij de nummers 8, 9, 15, 19, 23, 28 en 29, maar ja, er komen er veel meer in aanmerking natuurlijk.

Leuke verwijzing naar de hitsallertijden website!
Alleen die pop-up advertenties...