The Besnard Lakes - The Besnard Lakes Are the Dark Horse (2007)

Canada
Label: Jagjaguwar

1. Disaster (5:44)
  2. For Agent 13 (5:14)
  3. And You Lied to Me (7:22)
  4. Devastation (5:52)
  5. Because Tonight (7:13)
  6. Rides the Rails (4:58)
  7. On Bedford and Grand (5:08)
  8. Cedric's War (4:05)
Beach Boys meets Black Rebel Motorcycle Club. Pitchfork razend enthousiast. Ik ben nog niet overtuigd maar slecht vind ik het zeker niet. voorlopig 3*

avatar van van elst
prachtig is dit.

sxesven
Leuk plaatje voorlopig. Spacepop las ik ergens, en daar kan ik me wel in vinden. Hier en daar etherische pop dat doet van zoem. Jammer enkel dat ik iets compleet anders had verwacht (met zo'n titel en hoes had ik op een wat duister indierockplaatje gehoopt), maar dat mag toch de pret zeker niet drukken.

avatar van T.O.
Mooie samenzang en arrangementen af en toe, maar die theatrale gitaarrock en ijle leadzang die even zo vaak ingebracht geworden zijn niets voor mij.

avatar van philtuper
Check ook deze prachtige site: NFB/Interactive - National Film Board of Canada - interactive.nfb.ca waar de Besnard Lakes de score van verzorgd hebben. Must see!

avatar van jorro
Beach Boys meets Black Rebel Motorcycle Club lees ik hierboven. De zang doet inderdaad soms aan de Beach Boys denken. Zeker in de opener.
Net als het debuut typeert men dit op Discogs als shoegaze. Dat lijkt mij niet echt terecht. Het is alternative rock en dat maakt BRMC ook. Mij spreekt het debuut meer aan dan deze opvolger. De muziek op dit album vind ik minder verrassend, minder spitsvondig. Het houdt mijn aandacht daardoor minder vast.
Het lijkt ook alsof het album mij per draaibeurt minder bevalt. Over een tijdje nog eens proberen. Voor nu houd ik het op een krappe 3,5*

avatar van popstranger
Kom op exact dezelfde mening uit als jorro;
een krappe 3,5 doordat de plaat net iets te weinig verrast.
Nergens slecht maar hun laatste plaat klinkt wat dat betreft een stuk spannender, de songs zijn beter uitgewerkt en daardoor een mooier geheel. Deze is niet over de hele lijn even sterk.