Sean Callery - 24: Seasons Four and Five (2006)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. 24 Main Title (4:46)
  2. Collette's Arrest (2:51)
  3. Closing in on Marwon (4:28)
  4. Death in the Open Desert (1:42)
  5. Logan's Downfall (6:34)
  6. Mandy's Plan (2:56)
  7. Henderson (2:40)
  8. Jack's Women (3:36)
  9. C.T.U. (3:52)
  10. The Name's O'Brian - Chloe O'Brian (2:32)
  11. Mission Briefing (2:10)
  12. Bierko Entering the Gas Company (2:36)
  13. Logan's Near Suicide (2:24)
  14. Lynn McGill's Sacrifice (3:50)
  15. Base Mission (2:35)
  16. Airport Russians (2:46)
  17. Infiltrating the Sub (5:57)
  18. Loft Mission (2:54)
  19. Reviving Jack (3:17)
  20. Jack Storms the Gas Plant (8:09)
  21. Tony's Farewell (1:37)
dezelfde ervaring als de eerste 24 CD, met uitzondering dat bepaalde tracks van de game zijn en iets orkestraler overkomen (maar ook niet zo verschillend ook weer), de beste momenten zijn waar Callery naar een emotionele climax gaat of als we het hoofdthema horen in zijn muziek, maar nogmaals dit is muziek dat vooral veel beter past in de serie zelf, op CD met een paar uitzonderingen is het niet zo goed of krachtig, 3 stars

Opnieuw een geweldige soundtrack die Sean Callery neerzet. Veel gewaagde muziek ("Collette's Arrest") voor een "mainstream"-televisieserie als "24", met elektrische gitaren en originele melodieën. Veel nummers doen het uitstekend, zelfs zonder de beelden van de tv-serie. De wat emotionelere nummers zijn soms iets te overdreven, vooral buiten de context van de serie. Zie bijvoorbeeld "Lynn McGill's Sacrifice".

neo
Gewaagde muziek voor een mainstream serie? Door wat heviger gitaar gebruik?