Morbid Angel - Juvenilia (2015)

Label: Earache

1. Immortal Rites (3:51)
  2. Suffocation (3:12)
  3. Visions from the Dark Side (4:27)
  4. Maze of Torment (5:26)
  5. Chapel of Ghouls (4:48)
  6. Guitar Solo (1:09)
  7. Bleed for the Devil (2:22)
  8. Damnation (4:24)
  9. Blasphemy (4:57)
  10. Lord of All Fevers & Plague (3:34)
  11. Evil Spells (5:00)
avatar van Edwynn
Er zweefde al een behoorlijke tijd een live optreden van Morbid Angel in de rondte die ik via de JijBuis verslonden heb. Het is deze show waaruit Juvenilia bestaat. We schrijven 1989 en het monumentale Altars Of Madness daalt langzaam op de gemoederen van de onwetende menschheid neer.

De vastlegging van het materiaal is voor een deathmetalband uit die tijd verrassend subliem te noemen. Daarbij is de bezetenheid waarmee de band de boze boodschappen rondstrooit zeer besmettelijk. Het leeft, het zweet en het dampt aan alle kanten. Absoluut de moeite waard voor de nostalgisch ingestelde (death)metaller.

De enige smet die ik kan noemen is dat dit enkel als gelimiteerde vinyluitgave verscheen in het kader van record store day oid. 1500 exemplaren slechts. Dus ik moet het nu doen met de gestreamde variant en daar baal ik wel van.

avatar van jurado
Edwynn schreef:

Morbid Angel - Juvenilia (2015, Vinyl)

Edwynn, het kost een paar centen, valt mij nog mee trouwens, om hem aan je collectie toe te voegen.

avatar van Edwynn
Valt nog mee idd. Thanks voor de tip.

avatar van Metal-D78
Volgens mij komt deze als bonus bij de heruitgave van Altars of Madness.

Dat zou vet zijn.

avatar van morketronen
In 2006 was er de 'Dual Disc' versie van AoM. 1 schijfje met 2 kanten. kant 1: de CD; kant 2 - u raadt het al.....: dvd met de 'juvenilia' show.

avatar van Flat Earth
Ik luister nu deze via Spotify. Erg gaaf!
Zijn al die versies in mono? Dus ook de nieuwe "Ultimate" versie van Altars? Waarbij dit live album is toegevoegd?