Poison - Flesh & Blood (1990)

Label: Capitol

1. Strange Days of Uncle Jack (1:40)
  2. Valley of Lost Souls (3:58)
  3. (Flesh & Blood) Sacrifice (4:40)
  4. Swampjuice (Soul-O) (1:25)
  5. Unskinny Bop (3:48)
  6. Let It Play (4:21)
  7. Life Goes On (4:47)
  8. Come Hell Or High Water (5:02)
  9. Ride the Wind (3:51)
  10. Don't Give Up an Inch (3:43)
  11. Something to Believe In (5:28)
  12. Ball and Chain (4:23)
  13. Life Loves a Tragedy (5:14)
  14. Poor Boy Blues (5:19)
avatar van vielip
Prachtige plaat van een onderschatte en verguisde band. Toegegeven; de eerste twee albums waren aardig maar niet hoogstaand. Op dit album klinkt Poison volwassen en de muziek veel minder party-achtig. Er wordt nog wel gefeest maar niet meer zo aanstellerig als op de voorgaande 2 albums vind ik.
Songs als Valley of lost souls, Ride the wind, Life love's a tragedy en Poor boy blues zijn prima nummers! En Life goes on n Something to believe in zijn top ballads die me elke keer kippevel bezorgen! Alleen het wat flauwe Ball& chain en de hit Unskinny bop vind ik uit de toon vallen op deze plaat. Voor de rest luister ik 'm met plezier

avatar van Ducoz
Een aardige plaat van Poison, soms wel erg vlak en poppy, maar wel een van de betere Poison platen

avatar van vielip
Vindt je deze vlakker en meer poppy dan de 2 albums die ze hiervoor maakten? Kan het me haast niet voorstellen maar je weet nooit natuurlijk

avatar van Ducoz
Nee dat niet, maar ik zit meer met ander bands uit die scene en tijd in mn hoofd!
Maar dit is een stuk beter dan de laatste plaat van ze..

Ah oké, op die manier.
Ik las vandaag trouwens dat van deze een remaster op de markt is gebracht!
Het geluid schijnt stukken beter te zijn dan van het origineel, dat nogal droog klinkt.

avatar van Ducoz
Tja, dat zal inderdaad wel een verbetering zijn.
Ik vind Unskinny Bop bijvoorbeeld zo'n zoetsappige poppy en vlak en beetje platgemixed:P
Maar dat heeft eigelijk ook wel weer z'n charme, want dat nummer is een van de weinige die ik zo terug kan roepen in mn hoofd(heb de plaat wel in de kast staan)

avatar van vielip
Unskinny bop vind ik ook één van de mindere nummers op dit album. Moet je nagaan dat dat nummer zelfs in Nederland een, ik meen, top 10 hit is geweest! Dat waren nog eens tijden!!
Er staan echter veel en veel betere tracks op dit album

avatar van Metalhead99
Poison is duidelijk gegroeid tussen de vorige plaat en deze. Ze klinken wat volwassener en completer op deze plaat. Daarnaast zitten er wat leuke Blues invloeden in het album verwerkt, wat duidelijk naar voren komt met "Poor Boy Blues". Dit zorgt voor een aangename afwisseling.
Ik vind hem net niet goed genoeg voor 4*, maar ik vind dit wel de beste Poison plaat die ik tot nu toe ken. Als ik een 3.75 kon geven, had ik dat gedaan.

avatar van Heer Hendrik
Ik kan me herinneren dat ik de cd-single had van het nummer "Something to believe in" werd destijds veel op MTV-europe gedraaid, toen MTV echt nog een musiczender was, maar dit even ter zijde.
echt een prachtige ballad met een tekst die nog steeds actueel is.... Tsjee wat is het alweer lang geleden zeg!! Ball and chain stond ook op de cd-single

Mooie tijden!