Peach - Giving Birth to a Stone (1993)

Label: Vile Beat

1. Spasm (4:29)
  2. Naked (4:15)
  3. Cat Food (3:47)
  4. Velvet (4:12)
  5. Dougal (4:42)
  6. Burn (3:11)
  7. Signpost in the Sea (4:55)
  8. You Lied (6:59)
  9. Don't Make Me Your God (3:22)
  10. Peach (4:33)
avatar van HammerHead
Ik vind dit wel een redelijk goede plaat. Nummers als Naked en You Lied zitten gewoon goed in elkaar. Misschien niet zo vreemd als je bedenkt dat Tool bassist Justin Chancellor meespeelt op dit album.

Op de Salival cd/dvd van Tool staat trouwens een geweldige cover van het nummer You Lied.

miloz
Ik kwam deze plaat laatst toevallig tegen op internet. Ik wist echter al dat Justin Chancellor eerst in Peach had gespeeld dus ik was wel benieuwd.

Peach speeld een amerikaanse muziekstijl die op zijn engels wordt uitgevoerd. Dat is wat ik leuk aan deze plaat vind. Daar door klinkt hij erg onvoorspelbaar, spontaan en vooral origineel. Het jammere is dat de geluidskwaliteit niet super is en de zanger ook vrij monotoon zingt. Ondanks dat vind ik dit een erg leuke plaat en luister ik hem de laatste tijd met plezier.

Nummers als You Lied, Naked, Velvet en Burn zijn echt van zeer hoge kwaliteit. Ik snap niet waarom deze band zo underground is want deze nummers doen niet onder voor een cd als undertow die uit het zelfde bouwjaar komt.

ik begin met een beginscore van 4 sterren. Maar dat zal misschien nog wel eens hoger kunnen worden