Grooverider - Mysteries of Funk (1998)

Electronic
Label: Higher Ground

1. Cybernetic Jazz (9:10)
  2. Rainbows of Colour (4:17)
  3. On the Double (4:01)
  4. Time & Space (7:11)
  5. Where's Jack the Ripper (8:07)
  6. Fly with Me (1:56)
  7. C Funk (7:41)
  8. Imagination (Parts 1&2) (8:25)
  9. Rivers of Congo (6:58)
  10. Imagination (Part 3) (4:55)
  11. 560 Degrees (5:40)
  12. Starbase 23 (8:27)
  13. Rainbows of Colour (Heavens Breath) (0:17)
avatar van intruder
Klassiek album. Het niveau is niet constant en ik hou zeker niet van alle nummers, maar tracks als 'Rivers of Congo' en - vooral - 'Where's Jack the Ripper' geven me bijna kippenvel.

avatar van tristan da cunha
zwaar ondergewaardeerd album, naar mijn idee. Heerlijke donkere sound met hypnotiserende beats. Het beste in zijn genre.

avatar van Antie
tristan da cunha schreef:

Moet Tristan hier toch gelijk in geven dat dit wat ondergewaardeerd is.
De lichte jazz invloeden die hier in voorkomen weet ik zeer te apprecieren.

avatar van trebremmit
Was wel verbaasd dat dit album niet meer stemmen heeft, toch wel een klassieker in de drum n bass wereld.
Jammergenoeg duurt het net twintig minuten te lang waardoor het wat aan spanning verliest en er een aantal vullers op staan. Hoogtepunt is Where's Jack the Ripper, wat een heerlijk nummer is dat toch.

avatar van RogerV
Weer zo'n album waarbij ik me voor mijn kop geslagen heb dat ik hem niet eerder geprobeerd heb. Wat een waanzinnig geode plaat dit. Heerlijke donkere atmosferische dnb track. Afgewisseld met jazzy sferen en mooie zang. Je krijgt allerlei visioenen naar enerzijds paradijselijke werelden en dan weer naar kosmische fenomenen. Alsof je door de ruimte vliegt van de ene exotische planet naar de andere. Retestrak in elkaar gezet en nergens een zwak moment. Rainbows of colour en Jack the ripper mogen ook in de hall of fame van danceklassiekers.

Het enige jammere aan dit album is dat er nooit een opvolger is gekomen.

avatar van pureshores
Deze week herontdekt en veel geluisterd. Het album klinkt vrij tijdloos, omdat de dnb beats die gebruikt zijn niet echt met van die lome tegenbassen en samples zijn, maar gewoon retestrak. Voor de nummers wordt veel tijd uitgetrokken en dat stoort ook helemaal niet. Af en toe vliegt er een eenzame vocal voorbij maar er is niet geprobeerd om ook "songs" te maken wat ook niet nodig is, zou de flow van het album eruithalen. Het album is mooi verdeeld in 2 schijfjes en cd2 bevalt mij net wat beter