Syl Johnson - Dresses Too Short (1968)

Soul
Label: Twinight

1. Dresses Too Short (2:47)
  2. I Can Take Care of Business (3:01)
  3. Different Strokes (2:19)
  4. Soul Drippin' (2:24)
  5. Fox Hunting on the Weekend (2:32)
  6. Ode to Soul Man (2:33)
  7. Come on Sock It to Me (2:27)
  8. I'll Take Those Skinny Legs (1:58)
  9. Try Me (2:34)
  10. Same Kind of Thing (2:24)
  11. I've Got the Real Thing (2:42)
  12. Sorry 'Bout Dat (2:15)
avatar van Reijersen
Sterk album van Syl Johnson. Syl heeft een bijzondere stem die het album een erg mooie sfeer meegeeft. Muzikaal wordt de stem perfect ondersteund.

avatar van Reijersen
Meer dan fantastisch debuut van Syl Johnson. Nummers als Different Strokes, Fox Hunting on the Weekend en Dresses Too Short overtuigen simpelweg.
1. Dresses too Short – super groovy en swingende wereldhit. Wat een heerlijke energieke song is dit toch. Genieten geblazen!
2. I Can Take Care of Business – stukje rustiger, maar zijn stem blijft zeer fijn. Die man kan zingen zeg!
3. Different Strokes – goed naar James Brown geluisterd, maar er ook een eigen draai aan gegeven en dat komt toch ook vooral weer door die stem.
4. Soul Drippin’ – de soul druipt er inderdaad vanaf, maar de funk ontbreekt toch ook zeker niet
5. Fox Hunting on the Weekend – lekker loom swingend nummer, erg cool
6. Ode to Soul Man – gooit er juist nog wat extra swingende energie tegenaan
7. Come on Sock it to me – knalt er vocaal goed op los hier.
8. I’ll Take Those Skinny Legs – wat een fijne energieke song is ook dit weer
9. Try Me – lekkere volle blazers voor een goede, dynamische sfeer
10. Same Kind of Thing – wat rustiger qua tempo, maar Syl blijft met veel energie en beleving zingen
11. I’ve got the Real Thing – dit voelt inderdaad heel sterk en real aan.
12. Sorry’bout That – knalt er nog een swingend einde uit.

avatar van Manfield
Syl Johnson zijn stem is lekker rauw en energiek. Maar dan weer niet zo warm als bij veel andere soul zangers uit die tijd. Hij heeft een unieke stem en ik luister er graag naar. Wellicht lijkt zijn stem nog wel het meest op die van Otis Redding?!

Grootste hit op deze plaat is natuurlijk: "Dresses Too Short". Een dampende groovy track. Daar wil ik er wel meer van! En die gaan er op deze plaat ook zeker komen. Al staat Syl zijn allerbeste track op zijn volgende plaat en is het daar de titeltrack van: "Is It Because I'm Black"! Maar nu snel weer terug naar dit album.

"I Can Take Care of Business", "Fox Hunting on the Weekend" en "Same Kind of Thing" zijn de sterke rustmomenten op deze verder eveneens sterke swingende plaat. Vooral ook het soms bluesy gitaarspel eist z'n plek op. Daarmee is deze plaat goed gebalanceerd en wil ik eigenlijk meteen nog een ronde! Het helpt dan ook dat het maar 30 minuten rauwe energieke soul is. Dan is er nog ruimte voor meer