Nine - Nine Livez (1995)

Label: Profile

1. Intro [Death of a Demo] (1:04)
  2. Ova Confident (4:07)
  3. Redrum (4:42)
  4. Da Fundamentalz (4:07)
  5. Hit Em Like Dis (4:47)
  6. Who U Won Test (3:32)
  7. Wutcha Want? (4:35)
  8. Fo'eva Blunted (3:44)
  9. Peel (3:35)
  10. Retaliate (4:15)
  11. That Cypha (3:46)
  12. Ahh Shit (3:53)
  13. Everybody Won Heaven [Redrum the Remix] (5:03)
  14. Any Emcee (4:02)
  15. Ta Rass (4:49)
avatar van Jordy

4**** WESTSIDE!!!!

dope album

avatar van herbertwest
Jordy schreef:
met het geweldige Wutcha Want

Is zeker zijn beste nummer. Vind redrum ook sterk

datdachtikwelja
Jordy schreef:

en da fundamentalz

avatar van ewalk
Vind het op zich een leuk album. Track 6 en 7, wutcha want zijn okay. Voor de rest vind ik zijn stem wel wat gimmick worden en geforceeerd aandoen. Hier en daar niemendalletjes maar al met al leuke nummers.

avatar van Chrisseh
Wat is Watchu Want toch een geweldig nummer. Maar weet niet of ik zijn stem een heel album zal trekken.

avatar van Rhythm & Poetry
Nine is een lekker rauwe rapper. Die het op geweldige beats als Watchu Want & Da Fundamentalz ook erg sterk doet. Heb met de andere tracks voor lange tijd weinig gehad. Maar nu ik ook die steeds beter kan waarderen vind ik het album ook groeien. Als ik zin heb deze sfeer in te ademen zet ik het album op.

avatar van Sjaakspeare
Erg excentrieke raptstijl... Maar of ik hier nu echt van houd? Nee, dit is mij toch te brombeerachtig ben ik bang.

avatar van -marco-
Eindelijk de cd bemachtigd, zo blij mee. De cd's van nine kom je sporadisch tegen.

Cloud nine vind ik beter dan dit debut, maar desondanks een goede plaat.

Die stem, oh man.

avatar van MJ_DA_MAN
ewalk schreef:
3.5 ster
Hier kan ik me wel in vinden . Zelfde cijfer dus ook, al is het nipt.

ArmyFatigues
Is dit Hardcore? Anders check ik het niet.

avatar van JLjuju
Hardcore'der dan dit kan je het niet krijgen.
Deze beats zijn gewoon totaal mijn stijl. Veel klassieksamples, zware drums en een harde rauwe stem.
Ik wou dat ik dit album eens in z'n volledigheid kon luisteren/kopen.

avatar van JLjuju
Nu in z'n volledigheid beluisterd.
Het album is me ietsjes tegengevallen (had hogere verwachtingen), maar is nog steeds een erg dope plaat. De eerste paar nummers liggen allemaal rond hetzelfde niveau, maar een track als Hit Em Like Dis is gewoon een erg dope track. Maar de ultieme banger van het album is natuurlijk Wutcha Want? Heerlijke vioolsample, keiharde drums en een energieke Nine. Na dit nummer word het album qua beats ook steeds beter. Tha Cypha en Any Emcee zullen vast nog geregeld opstaan bij mij.

4*, kan misschien nog groeien.

avatar van ewalk
Volgens mij zit de sample van Dock of the Bay van Otis in Watcha want.

Ja dat is ook zo .

ewalk schreef:
3.5 ster

Ik moest ook ff wennen aan zijn stem maar nu vind ik juist de stem en zijn levering erg goed plus dit is zijn echten stem check maar eens een paar interviews van deze rapper op youtube.

Rene1979
Persoonlijk blijf ik het tweede album beter vinden.

avatar van Shelter
Vet album maar eens met Rene1979, 2e album is beter.

avatar van Nr.4
Blijft genieten deze plaat, die stem is belachelijk rauw. Wutcha want en that cypha zijn m'n favorieten.

avatar van Nr.4
Any Emcee blijft ook keihard. Toch jammer dat er zo weinig materiaal is van Nine.