Hilltop Hoods - The Hard Road (2006)

Australiƫ
Label: Obese

1. Recapturing the Vibe (3:26)
  2. Clown Prince (3:52)
  3. The Hard Road (4:06)
  4. Stopping All Stations (3:52)
  5. Conversations from a Speakeasy (3:28)

met Omni

6. What a Great Intro (0:24)
  7. What a Great Night (3:06)
  8. City of Light (3:40)
  9. Obese Lowlifes (2:24)

met Mystro en Braintax

10. Circuit Breaker (3:29)
  11. Breathe (3:15)
  12. The Blue Blooded (4:47)

met Blue Blooded Allstars

13. Monsters Ball (4:19)
  14. An Audience with the Devil (4:06)
  15. The Captured Vibe (2:12)

met DJ Reflux

MAS
Heerlijk album met ontzettend fijne beats. Dit staat sinds 2 dagen op repeat bij mij .

MAS
Geweldig album! Binnen 3 dagen ben ik helemaal fan geworden van dit geweldige album. Prachtige beats en een vrolijke energieke manier van rappen. Dit is mijn eerste kennismaking met Australisch rap en het klinkt meteen naar meer.

avatar van principal2000
Ik ben hier minder fan van. Dit is het type "moderne hip-hop" wat ik niet zo fijn vind. Het is muzikaal goed, maar dat is juist de zwakte. Ik vind het overgeproduceerd en hierdoor tussen boombap hip-hop en "andere typen (pop)muziek vallen. Voor hip-hop vind ik het te druk, te vol, te overgeproduceerd en voor (pop)muziek te gewoontjes. Het Australische accent stoort me af en toe, maar dat leidt er niet toe dat ik dit album niet kan aanhoren. Het is geen onvoldoende waard, maar gewoon niet mij soort hedendaagse hip-hop. Niet op ieder nummer vind ik de overvolle productie evenveel aanwezig / storend. Breathe vind ik het sterkste nummer.

MAS
Als je het HHAvdW wil beoordelen dan moet je je reactie en stem hier plaatsen.

avatar van Silky & Smooth
Na de Restrung-versie beluisterd te hebben, heb ik deze ook beluisterd. Het leek mij interessant om het verschil te bekijken. Nou was ik al bijna van bureaustoel geblazen door The Hard Road: Restrung, maar zonder het orkest blijken de Hilltop Hoods ook een hele sterke formatie te zijn. Dit is echt frisse, moderne hip-hop. De beats bestaan voornamelijk uit samples van een orkest. Veel blaas-, strijk- en pianowerk dus. De stap naar een echt orkest is na dit album ineens niet zo raar meer. Deze beats worden aangevuld met een diepe, harde bass en veel geluidjes. Op deze manier worden energieke beats met vaak een hoog tempo gecreëerd. De rappers zijn op deze plaat ook erg sterk en hebben totaal geen moeite om zich aan te passen aan de tempowisselingen. Het enige puntje waar ik mij toch af en toe aan stoor is hun accent. Dit doet verder niet veel af aan deze geweldige plaat en is misschien een factor waaraan ik moet wennen. De remix van Recapturing the Vibe door DJ Reflux op het einde is echt heel erg vet!