Unexpect - In a Flesh Aquarium (2006)

Canada
Metal / Avant-Garde
Label: The End

1. Chromatic Chimera (5:52)
  2. Feasting Fools (6:17)
  3. Desert Urbania (7:29)
  4. Summoning Scenes (7:46)
  5. Silence 011010701 (5:13)
  6. Megalomaniac Trees (5:57)
  7. The Shiver - Another Dissonant Chord (3:00)
  8. The Shiver - Meet Me at the Carrousel (4:07)
  9. The Shiver - a Clown's Mindtrap (3:41)
  10. Psychic Jugglers (11:10)
avatar van Twilight
Neem Mr. Bungle, gooi er een lading metal (met allerlei subgenres) overheen en je hebt Unexpect. Deze muziek is alleen niet zo vrolijk als Mr. Bungle, eigenlijk is alleen qua arrangement die link te leggen.
Wat een chaos en geweld! Maar ook, wat een pracht en schoonheid!
7 bandleden beinvloeden de stijl van de muziek op 7 manieren.
Ik ken dit nu ongeveer een dag en ik ben er al helemaal gek op, wat een creativiteit! 4,5*

Live clip met prima geluid voor een impressie: http://www.youtube.com/watch?v=jAi-JBkebiE
Dat vind ik gelijk een van de beste nummers van dit album.

avatar van aslan
aslan (crew)
fijn dat er ondertussen nog iemand dit pareltje heeft ontdekt en weet te appreciëren
de videoclip die je toevoegde (desert urbania) geeft goed weer wat er op dit album te beleven valt

unexpect

avatar van Jochempie
Wat een vreselijk absurde cd is dit toch. Ik had em al een tijdje op mijn computer staan maar nooit echt goed geluisterd. Toen bedacht ik me dat ik maar eens een random cd moest uitzoeken om te recenseren en heel toevallig kwam deze omhoog. Werkelijk absurd dat dit album kwam maar ok ik moet het maar eens gaan luisteren. Lijkt me wel wat vermoeiend maar ok, hehe tis cool.

Deze cd werd vergeleken met het recente Diablo Swing Orchestra qua muziek en ik zie hier al de naam Bungle vallen, dus dit moet ik maar es onderzoeken. Komt vast helemaal goed.

Lijkt ook sterk op Sleepytime Gorilla Museum overigens.

avatar van Twilight
Hmm, vind dat wel meevallen. Unexpect is melodieuzer, en veel meer metal(achtig) (blastbeats en dergelijke) dan Sleepytime Gorilla Museum. SGM klinkt natuurlijk vooral veel anders door de zelf gemaakte instrumenten, dit is toch wat gothischer, orchestraler misschien.
Grootste overeenkomst is natuurlijk experimentele kant van beide bands, maar toch verschillen ze wel redelijk wat van elkaar.

avatar van progressive
Na het nogmaals beluisteren van dit album voor de metal plaat van de week, ben ik tot de conclusie gekomen dat het 4,5* wordt
Geflipte maar geniale muziek _0_

Zoals ik al zei dus. Leuk bandje, leuke keuze, want de plaat verdient zeker aandacht. Heb niet het idee dat er veel liefhebbers voor zullen wezen, maar het is wel iets wat je gewoon een keer gehoord moet hbben. Net zoals bands als Mr. Bungle, Sleepytime Gorilla Museum, Diablo Swing Orchestra en Idiot Flesh.

avatar van trebremmit
Deze nu een paar keer beluisterd en hoewel er zeker goeie stukken inzitten overheerst het gevoel dat hier dingen worden gecombineerd die totaal niet bij elkaar passen, tel daarbij op het neurotische en theatrale gezang en ik kom tot de conclusie dat ik dit niet nog een keer ga luisteren. 2,5*

avatar van laboomzaa
trebremmit schreef:

Voel bij deze plaat precies hetzelfde!!

avatar van Sir Spamalot
Sir Spamalot (crew)
Ok, Avant-garde Metal uit Canada. Raad eens met welk woord ik moeite heb, alleszins niet met Metal of Canada. Ok, bril af, rustig blijven, hoofdtelefoon op en laat maar komen, denk ik dan maar. Open your mind, stel voor je open enzovoort.
Met deze plaat heb ik moeite: het is al zo chaotisch, ik denk soms dat ik naar twee songs tegelijkertijd aan het luisteren ben, bijvoorbeeld twee streams die via het internet binnenkomen. Ik bewonder de muzikanten die hierop meespelen, want zij moeten hun songs en instrumenten goed beheersen om dit klaar te spelen.
Deze plaat heb ik in stukken moeten beluisteren, want dit album is één keer uitluisteren is voor mij quasi onbegonnen werk. Dit ligt zuiver aan mij, denk ik, ik mis hierop teveel een logische structuur, ’t zal aan de leeftijd liggen. Je moet van alles proeven in het leven om je smaak te kunnen ontwikkelen en ik ben blij dat ik heb geproefd. Te absurd en geflipt voor mij.

avatar van Lau1986
Muzikaal zit dit plaatje zeer goed in elkaar. De muzikanten laten horen te beschikken over een zeer gevarieerd aanbod in genre's en het word ook nog eens zeer goed uitgevoerd.
In eerste opzicht klinkt het inderdaad zeer chaotisch, maar als je deze plaat rustig beluisterd dan valt alles op zijn plaats.
Het enige waar ik tegen aan loop is de vrouwen zang, maar dit is persoonlijk aangezien ik daar geen fan van ben.

avatar van aslan
aslan (crew)
Unexpect vandaag live in Vorst Nationaal Brussel samen met Dream Theater, Opeth en Bigelf (Progressive Nation Tour)

Goh zeg en als Dream Theater en Opeth dan samen in Nederland komen, moeten we het doen met een support van Big Elf ofzoiets, in plaats van Unexpect

avatar van Twilight
Ik dacht dat Unexpect ook in Nederland kwam met die tour? Ahoy ofzo?

Lijkt me niks, ik zie Unexpect liever apart en als hoofdact.

avatar van andnino
Het doet me een beetje aan Jochem Meijer denken... best leuk af en toe, maar DOE EVEN NORMAAL ZEG!

avatar van Beëlzebub
Unexpect lijkt en is inderdaad redelijk chaotisch, maar het blijven wel geweldige muzikanten. Het is zeker geen achtergrondmuziek, maar muziek om grondig naar te luisteren. Van mij krijgen ze dus alle waardering. 'k Heb ze trouwens ook gezien in Vorst en vond ze toen eerst twijfelachtig maar bij nader inzien fantasties.

avatar van Beëlzebub
Vergeten zeggen hierboven: prima zangeres.