Shotgun Messiah - Second Coming (1991)

Zweden
Label: Relativity

1. SexDrugsRockn'Roll (3:24)
  2. Red Hot (4:23)
  3. Nobody's Home (4:45)
  4. Living Without You (4:05)
  5. Heartbreak Blvd (4:19)
  6. I Want More (6:10)
  11. Free (5:13)
  12. You & Me (4:15)
  13. Can't Fool Me (4:01)
Guitars & Wings
Beste plaatje van SM. Vette riffs en evenzo heavy drums en bass. Nieuwe zanger is Tim Skold (later KMFDM en Marilyn Manson) heeft die typische vuile sneer die sleazrock nodig heeft.
Misschien de motley crue van zweden?
I want more was single en is nog op mtv geweest, maar is zeker niet de beste track.

avatar van vielip
Dit is absoluut een lekker album! Ik kan me de video voor Heartbreak blvd nog goed voor de geest halen. Kwam veelvuldig voorbij op MTV destijds. I want more wordt door de schrijver voor mij genoemd maar kan ik me dan weer totaal niet herinneren. Maakt ook niet uit. Het album klinkt voor sleaze begrippen behoorlijk heavy. Puike productie derhalve. Er staan alleen iets teveel nummers op het album waardoor het wat in kakt richting einde. Althans, zo beleef ik het. Het debuut is ook lekker maar ik prefereer toch deze. Wat ze hierna zijn gaan doen heb ik niet meer gevolgd. Zie dat er nog een album is gemaakt. Misschien maar eens opzoeken.

avatar van milesdavisjr
Een degelijk hardrock plaatje van deze Zweden, meer richting de vuige kant van het spectrum dan de wat gladdere glam variant, zo trendgevoelig nog rond 1991.
Het is geen hogere wiskunde wat de heren tentoon spreiden op dit plaatje, slecht is Second Coming zeker niet maar wat mij betreft ook nergens opzienbarend.
Een uitstekende productie, een fijne ritmesectie en een aantal degelijke songs. Als ik het plaatje alleen langs mij voorbij hoor trekken springt er niets voor mij bovenuit.
Geen enkele song pakt mij bij de lurven of weet mij te verrassen met een afwijkend of spannend arrangement.
Het is geen straf om Second Coming te beluisteren, echter beland dit schijfje ook op de enorme stapel hardrockreleases met een wat anoniem gezicht.
Twee jaar later zouden de heren een heel ander gezicht tonen met de laatste plaat; Violent New Breed; een industrial metal plaatje, met vervormde vocalen en hier en daar wat rap. Over een koerswijziging gesproken.