Vain - All Those Strangers (1991)

Label: Island

1. Love Drug (3:52)
  2. Planet's Turning (3:47)
  3. Shooting Star (3:36)
  4. Too Bad (3:53)
  5. Far Away (3:58)
  6. Wake Up (4:07)
  7. Freak Flag (6:07)
  8. Here Comes Lonely (4:19)
  9. Shouldn't Cry (3:55)
  10. Do You Sleep with Strangers? (5:16)
  11. Looking Glass (5:32)
avatar van Metalhead99
Erg gaaf tweede album van Vain. Danny Vain's stem zal niet iedereen kunnen bekoren, maar ik vind hem zeker goed zingen en zijn stemgeluid past prima bij de sound van de band. Door de twee gitaristen (Danny West en Jamie Scott) heeft het album een lekker vet gitaargeluid. Wat me ook opvalt is dat de bass (bespeeld door Ashley Mitchell) best hard in de mix staat, waardoor het soms zelfs wat op de voorgrond staat. Erg apart en ik vind het best lekker klinken.
Ik weet niet wat de geluidskwaliteit was van het originele plaatje, maar de re-release uit 2010 klinkt erg goed! Mooie en heldere geluidskwaliteit waardoor alle instrumentatie en de zanglijnen goed tot recht komen.
Looking Glass en Freak Flag zijn erg lekkere, beetje sleazy (glam)rock nummers. Verder kan ik het iets langzamere Do You Sleep with Strangers? ook wel waarderen.
Erg fijn plaatje met teksten over niets anders dan... seks, drugs & rock 'n roll!