Robert Johnson - King of the Delta Blues Singers, Vol. 2 (1970)

Blues
Label: Columbia

1. Kind Hearted Woman Blues (2:27)
  2. I Believe I'll Dust My Broom (2:54)
  3. Sweet Home Chicago (3:00)
  4. Ramblin' on My Mind (2:50)
  5. Phonograph Blues (2:39)
  6. They're Red Hot (2:55)
  7. Dead Shrimp Blues (2:32)
  8. Preaching Blues (2:45)
  9. I'm a Steady Rollin' Man (2:31)
  10. From Four Till Late (2:20)
  11. Little Queen of Spades (2:15)
  12. Malted Milk (2:18)
  13. Drunken Hearted Man (2:25)
  14. Stop Breakin' Down Blues (2:20)
  15. Honeymoon Blues (2:14)
  16. Love in Vain (2:25)
avatar van stephan73
Is dit een hoes van Robert Crumb? Lijkt er wel op!

Geweldige nummers, maar men kan beter The Complete Recordings uit 1990 kopen. De prijs ligt tussen de 10 en 13 euro en dan heb je alles van deze man.

Father McKenzie
Dat klopt, Stijn, ik heb die The Complete Recordings, het is echt de moeite, als je ziet hoe vaak die man nog gecovered wordt!

Zeker weten, ik heb er niet altijd zin in maar het is geweldige muziek. Alle typische bluesriffjes en lickjes komen van deze man af. Overigens heeft The Complete Recordings ook een prijs gekregen voor beste historische album.

avatar van misja82
stephan73 schreef:
Is dit een hoes van Robert Crumb? Lijkt er wel op!

volgens mij niet. heb deze onlangs op LP gekocht, zal eens kijken wie de illustratie heeft gemaakt. als het crumb was had ik het wel onthouden.

overigens geweldig album dit, net als de rest van robert johnson

avatar van brandos
misja82
overigens geweldig album dit, net als de rest van robert johnson
hetgeen dus feitelijk vol. 1 betreft. Ik denk inderdaad dat vol. 2 even ontonkoombaar is. Stilistisch en opnametechnisch zit er niet zo'n groot verschil tussen (de nummers van de 2 sessies, November '36 en juni '37 zijn kriskras over vol. 1 en 2 verdeeld), maar hier staan gewoon een aantal 'hits' (=nummers die door navolgers hits zijn gemaakt) op die op vol. 1 niet staan. Hij is misschien (toevalligerwijs) ietsje pietsje toegankelijker en meer mellow (wel 'Sweet home Chicago' en minder devils & hellhounds). De hoezen van beide zijn prachtig, destijds toen ik ze aanschafte heerste ook nog de legende dat er geen foto's waren van Robert Johnson hetgeen zijn statuur alleen maar groter maakte.

avatar van spinout
Ry Cooder, geen kleintje op de gitaar, was vooral onder de indruk van Preaching Blues, een bewerking van een Son House nummer.

Op Discogs staan 2 foto's van Robert Johnson. Toch nog gevonden brandos:

Just a moment... - discogs.com