menu

Elkie Brooks - Pearls II (1982)

mijn stem
3,00 (2)
2 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Pop
Label: A&M

  1. Going Back (4:30)
  2. Our Love (3:50)
  3. Gasoline Alley (3:40)
  4. I Just Can't Go On (4:11)
  5. Too Much Between Us (3:14)
  6. Don't Stop (3:16)
  7. Giving You Hope (3:03)
  8. Money (4:48)
  9. Night's in White Satin (4:41)
  10. Loving Arms (3:00)
  11. Will You Write Me a Song (4:51)
totale tijdsduur: 43:04
zoeken in:
avatar van Madjack71
Elkie Brooks doet het niet zo goed qua berichten en stemmen hier op mume. Maar goed, ook ik ken alleen Pearls a Singer van haar en dan ook nog maar omdat ik die onlangs weer toevallig eens hoorde en het om haar bleek te gaan.
Toch draait ze blijkbaar al een gehele tijd mee en heeft ze een gruis in haar stem, dat het de vrouwelijke variant van Rod Stewart zou kunnen zijn.
Op dit Pearls II -het zijn er totaal 3-, staan best wel een aantal aardige liedjes, volgens mij zijn het zowat allemaal covers, die i.c.m. haar stem leuk zijn om te luisteren; Gasoline Alley is daar een van.
Maar er staan ook een aantal draken van covers op; Don't Stop van Fleetwood Mac, Money van Pink Floyd en Nights in White Satin van Moody Blues, had ze beter van af kunnen blijven. Dat zijn zulke grote, goede klassiekers, dat het alleen maar minder kan worden. Die nummers zijn niet alleen gebaat bij een goede stem, die ze dan wel heeft, maar ook door een sterke muzikale artistieke ondersteuning en die ontbreekt ten zeerste.
Will You Write Me a Song past veel beter en misschien is dat ook wel een cover, maar dan een die minder opvalt en daardoor dus ook meer eigen gemaakt kan worden.
Geen slecht album, maar ook niet memorabel.

Gast
geplaatst: vandaag om 16:25 uur

geplaatst: vandaag om 16:25 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.