menu

Rogue Male - First Visit (1985)

mijn stem
3,00 (1)
1 stem

Verenigd Koninkrijk
Rock
Label: Music for Nations

  1. Crazy Motorcycle (3:35)
  2. All Over You (6:34)
  3. First Visit (3:59)
  4. Get Off My Back (4:26)
  5. Dressed Incognito (4:46)
  6. Unemployment (2:50)
  7. On the Line (3:10)
  8. Devastation (5:17)
  9. Look Out (4:05)
totale tijdsduur: 38:42
zoeken in:
avatar van Sir Spamalot
3,0
Op Metal Archives zegt iemand het ook, volgens het Britse tijdschrift Kerrang ging dit “the next big thing” worden maar ik weet ondertussen beter. Kerrang trok op niet veel evenals de Duitsers van Metal Hammer, je weet wel, uit een misselijk patriottisme de groepen van eigen bodem omhoog duwen. Tijdsgeest en achtergrond van dit album.

De vier heren van Rogue Male lieten stylisten en kappers op hen los, de hoes is gewoon een tekening van de zanger-gitarist Jim Lyttle en rond die tijd kwamen de luchtige haardossen van vluchtige groepen op. Geeft de uptempo opener Crazy Motorcycle nog enige hoop, dan is het gauw gedaan, een beetje eenheidsworst met een zanger die zijn best doet om à la Lemmy te zingen. De uptempo punky nummers zijn nog best verteerbaar maar niet memorabel. Stoer aandoende Rock is dit van een bende posers op een groot label.

Gast
geplaatst: vandaag om 09:41 uur

geplaatst: vandaag om 09:41 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.