Xiu Xiu - Forget (2017)

Rock / Electronic
Label: Polyvinyl

1. The Call (3:17)
  2. Queen of the Losers (4:23)
  3. Wondering (4:12)
  4. Get Up (5:00)
  5. Hay Choco Bananas (3:48)
  6. Jenny GoGo (3:57)
  7. At Last, at Last (3:12)
  8. Forget (4:11)
  9. Petite (4:01)
  10. Faith, Torn Apart (7:56)
avatar van bennerd
Hopelijk wordt dit weer net zo goed als Angel Guts.

avatar van kobe bryant fan
Aan single 'Wondering' moest ik toch even wennen door zijn haast euforische sound. Alhoewel de track alle typische Xiu Xiu elementen heeft is het toch qua gevoel enorm atypisch, zelden meer zin gehad om mee te blèren op een Xiu Xiu track.

Ze zijn haast foutloos bezig sinds Angel Guts en Forget zal zich volgens mij niet als een mindere moeten tonen, laat maar komen die handel!

avatar van Masimo
kobe bryant fan schreef:
Dat had ik inderdaad ook, vrij epische melodie. Vond het zelf een beetje klinken als Xiu Xiu plays Arcade Fire. Stuk poppier iig, ben benieuwd.

avatar van kobe bryant fan
Forget wordt duidelijk een nieuwe richting voor Xiu Xiu want ook nieuwe single Jenny GoGo is op zijn minst atypisch te noemen. Nog steeds bevreemdend met de alombekende elementen maar ook hier is de melodie weer erg aanstekelijk en ook het ritme is een pak conventioneler, moest ik niet beter weten zou ik haast denken dat het een worp naar de dansvloer is. Dat het allemaal erg knap is dat staat vast!
Tussen haakjes, volgens een recensie op rateyourmusic zijn Wondering en Jenny GoGo (samen met Forget en Get Up) ook echt de "hitjes" van deze plaat.

avatar van hidalgo
ik vind het op And Also The Trees lijken
de wondering vind ik subliem nummer maar ben ook Arcade fire fan
heerlijk cdtje niks mis mee

avatar van Appels123
Bij The Call krijg ik zelfs een beetje een Death Grips vibe. Prima plaat.

avatar van gherdt
Wat een heerlijke trip dit zeg!
Luisterde vroeger weleens naar Xiu Xiu maar werd er toch altijd vooral ongemakkelijk van.
Na de geweldige Twin Peaks ode van vorig jaar is deze weer helemaal raak. Toch het oude werk ook maar weer eens proberen.....

avatar van madmadder
Ik was Xiu Xiu een beetje uit het oog verloren, maar doordat ik nu de nieuwe roman van Marieke Lucas Rijneveld lees heb ik mijn Xiu Xiu liefde even flink afgestoft (de roman is net zo expliciet, verontrustend, ongemakkelijk, beklemmend als de muziek van Xiu Xiu). Dit album had ik nog niet gehoord, maar is echt heel sterk weer. Toch een van mijn favoriete bands eigenlijk wel, al is het niet goed voor mijn geestesgesteldheid om er veel naar te luisteren.

avatar van Juul1998B
Ik begin steeds meer van Xiu Xiu te houden en helemaal van dit meesterwerkje!
De 1e helft is voor mij wel echt sterker dan de 2e helft, al is die zeker ook niet van een matig niveautje.
4,5*!