Grant-Lee Phillips - Virginia Creeper (2003)

Label: Zoe

1. Mona Lisa (4:11)
  2. Waking Memory (4:07)
  3. Lily-A-Passion (4:30)
  4. Dirty Secret (3:37)
  5. Always Friends (3:33)
  6. Calamity Jane (3:44)
  7. Josephine of the Swamps (5:22)
  8. Far End of the Night (4:46)
  9. Susanna Little (6:08)
  10. Wish I Knew (3:58)
  11. Hickory Wind * (4:08)
Waarom krijgt zo een prachtplaat geen commentaren?

Omdat we er naar zitten te luisteren peerke! Hier staan echt een paar prachtnummers op die ik waarschijnlijk over 20 jaar nog draai.

Sinds ik hem ergens in een afprijsbak vond, heb ik die al regelmatig gedraaid.

Idd enkele pareltjes. De opener Mona Lisa en Lily-A-Passion zijn de absolute hoogtepunten voor mij.

Grant Lee Phillips solo was voor mij een echte openbaring, want dit is blijkbaar al zijn derde album. Spijtig genoeg nog geen kans gehad om zijn ander materiaal te beluisteren.
Voor het grote publiek zal hij echter bekend zijn met zijn band Grant Lee Buffalo.

Genieten maar ...

Deze cd voor 1,5 euro mee kunnen nemen vanuit de onovertroffen Vinylloods. Het was niet geheel bekend, maar voor dat bedrag kun je wel een gokje wagen. En die gok is uitstekend uitgepakt. Grant Lee Phillips, bekend (/) vanuit de band Grant Lee Buffalo, die misschien één van de voorgangers van de alt country is. Het was wel stevigere muziek dan we hier voorgeschoteld krijgen. Na 4 albums ging deze groep uit elkaar en voor dit album maakte Grant-Lee Phillips (GLP) nog twee albums die toch meer rock en pop etc bevatten. Virginia Creeper daarentegen is veel meer een americana album, de akoestische country instrumenten zijn te horen en zorgen voor een zekere pastorale folk. Het ademt een bepaalde rust uit, prima op een herfstige dag. Cindy Wasserman zingt ook mee op een aantal nummers en dat klinkt prima bij de prachtige stem van GLP.
Een prachtig album, wat ondergewaardeerd, dit verdient meer aandacht. Volgens mij het 9e album wordt weer wat opgepikt door de media, maar dit is echt een vergeten pareltje.