Jimmy LaFave - Road Novel (1996)

Roots
Label: Bohemia Beat

1. You'll Never Know (3:30)
  2. Hold On (3:29)
  3. Vast Stretches of Broken Heart (3:07)
  4. Into Your Life (5:01)
  5. Ramblin' Sky (3:17)
  6. Home Sweet Oklahoma (4:40)
  7. Buckets of Rain (3:24)
  8. Long Ago with Miles Between (5:48)
  9. Long Time Since the Last Time (3:32)
  10. Never Put the Blame (4:27)
  11. The Open Space (3:55)
  12. You've Got That Right (3:30)
  13. The Big Wheels (4:42)
  14. Heart of a Woman (3:24)
  15. The Great Night (4:08)
avatar van heartofsoul
De meeste nummers op dit onderhoudende album werden door Jimmy LaFave zelf geschreven; ze zijn lang niet slecht maar missen (voor mij) iets kenmerkends, waardoor ik opveer. Maar dat gebeurt dus niet. Dat neemt niet weg dat ik wel met aandacht en instemming naar dit album luister, dat een meerwaarde heeft omdat de band die hem ondersteunt zo goed is, vooral als de "rockende" nummers voorbijkomen met meeslepende gitaarpartijen. Van LaFave's stemgeluid (een raspende stem, die in mijn oren soms lijkt op die van Steve Forbert) krijg ik helaas na een uurtje meestal wel genoeg. Jammer, want het is toch wel heel sympathiek wat ik hier hoor. Nog een opmerking: de cover van Buckets of Rain vind ik niet meer dan aardig, en doet Bob Dylan natuurlijk niet vergeten.

avatar van Twinpeaks
Prima plaat van LaFave. Ondanks zijn blinde Dylan adoratie ,had hij toch iets eigens over zich. Onderhoudend is inderdaad de juiste omschrijving van dit album. Ook met het benoemen van zijn band kan ik het grondig eens zijn. Al jaren in de kast , maar ietwat verwaarloosd door mij. Dat gaan we recht zetten en de bestelling voor nog wat albums is net de mailbox uit. Deze mag wel 4 sterren hebben.