Christian Death - The Path of Sorrows (1993)

Label: Cleopatra

1. Psalm (Maggot's Lair) (3:37)
  2. The Path of Sorrows (4:44)
  3. Hour of the Wolf (3:36)
  4. In Absentia (4:24)
  5. Mother (6:29)
  6. The Angels (Cruciform) (3:50)
  7. Book of Lies (3:28)
  8. A Widow's Dream (5:37)
  9. Easter (In the Tombs) (5:46)
  10. Venus in Furs (5:18)
avatar van jeanmaurice
Behoorlijk ontoegankelijk album, hoewel dit voor liefhebbers van het genre toch genieten is. Rozz Williams (Roger Alan Painter) was een muzikaal talent dat ook op dit experimentele album weer tot uiting komt. Volgens mij is dit het laatste album waar hij als frontzanger en songwriter zijn bijdrage leverde aan de band die hij als tiener in 1979 oprichtte. Er waren teveel muzikale en persoonlijke verschillen met de latere en huidige leadvocalist en songwriter Valor. Bovendien kampte hij met zijn verslavingen die uiteindelijk leidden tot zijn zelfgekozen dood. Een tragisch verhaal, maar zijn muziek leeft voort en ik prefereer de Christian Death met Rozz Williams al was het alleen al om zijn kenmerkende stemgeluid naast de excentrieke composities uiteraard. Voorlopig 4*