John Sebastian - Welcome Back (1976)

Folk / Rock
Label: Reprise

1. Hideaway (2:54)
  2. She's Funny (3:35)
  3. You Go Your Way and I'll Go Mine (2:55)
  4. Didn't Wanna Have to Do It (3:22)
  5. One Step Forward, Two Steps Back (4:38)
  6. Welcome Back (2:48)
  7. I Needed Her Most When I Told Her to Go (2:56)
  8. A Song a Day in Nashville (4:05)
  9. Warm Baby (2:38)
  10. Let This Be Our Time to Get Along (3:14)
avatar van willemmusic
Niks welcome back, terug jij !.. in die stoffige kluis met terechtvergeten artiesten !
The Lovin' Spoonful was your only (15 minutes of) fame...

avatar van Droombolus
Inderhaast in elkaar geflanst album om mee te liften op z'n US top 10 hit. Af en toe verzuipt zijn stem en Jeff Pocaro klinkt regelmatig als een drumkompjoeter in de kloterige produktie van Steve Barri . Sebastian baalt nog steeds als een stekker van deze plaat volgens mij en daarna dropte de platenmaatschappij hem ook nog ....... Zou willemmusic daar wat mee van doen gehad hebben ?

Welcome Back leuke song. Die negativiteit snap ik niet. Net als de rest van het album.

avatar van nlkink
Heb deze in de kringloop gescoord op CD voor € 1,-. Een heruitgave uit 2006 op het Collectors' Choice label. Zelfs de hit Welcome Back kon me niet bekoren. De vorige eigenaar had 'm ook niet vaak gepakt en de CD zag er nog zo nieuw uit dat ik 'm in de platen- en CD-zaak in mijn woonplaats in de rekken heb laten zetten, voor de echte liefhebber.
John Sebastian heeft zijn beste werk in een heel compacte periode geschreven, ruwweg tussen 1965 en 1969. Dan tel ik zijn solodebuut John B. Sebastian uit 1970 mee omdat hij die in 1968 al had voltooid. De productie lag in die tijd dan ook ontiegelijk hoog: vier reguliere albums, losse singles en twee soundtrack albums. En dat in de periode 1965-1967. Alle albums erna bevatten misschien twee of drie tracks die de oude klasse een beetje doen herleven, maar de rest is matig.

Zijn werk met de Lovin' Spoonful kon (en kan) mij wel bekoren, songs als Darling be home soon, Rain on the roof, Daydream en Summer in the city vind ik nog steeds plezierig om naar te luisteren. Maar de solo-elpees van John Sebastian, ai, dat is andere koek.
Ik heb er toch nog twee in m'n verzameling (weliswaar op cd), vooral omdat ik moeilijk afstand kan doen van eerder aangekochte geluidsdragers.
Maar veel doen ze me niet (meer). Grauwe middelmaat, weinig overtuigend songmateriaal, ik denk dat de muziekliefhebber van nu prima zonder de albums van meneer Sebastian kan...