Yusuf - An Other Cup (2006)

Label: Atlantic

1. Midday (Avoid City After Dark) (4:24)
  2. Heaven / Where True Love Goes (4:49)
  3. Maybe There's a World (3:06)
  4. One Day at a Time (4:54)
  5. When Butterflies Leave (Extract ) (0:41)
  6. In the End (4:02)
  7. Don't Let Me Be Misunderstood (3:22)
  8. I Think I See the Light (5:34)
  9. Whispers from a Spiritual Garden (2:04)
  10. The Beloved (4:51)
  11. Green Fields, Golden Sands (3:28)
  12. There Is Peace * (3:04)
avatar van HiLL
Hij is terug, de iets wat aparte meneer Stevens. Hiermee wil de man laten horen dat de Islam er voor de liefde/goedheid etc. is. Ben benieuwd.

avatar van musicfriek
Waarom staat er Islam achter Yusuf? Zie ik duidelijk niet op de hoes.

avatar van HiLL
Omdat ie zo heet. Dat heet een achternaam. (Cat Stevens was de naam)

avatar van musicfriek
Niet zo bijdehand ja! Ik kijk even puur en alleen naar de hoes.

avatar van HiLL
Je ziet toch sowieso de naam staan van de artiest.

Ja, Islam is heel duidelijk te zien

Ruby1966
Ik heb de cd al gehoord, het was vorige week radio 2 cd...

Ik moet zeggen dat hij me positief verrast heeft, Heaven / Where True Love Goes is een erg mooi nummer. Ook zijn cover van Don't Let Me Be Misunderstood vind ik goed gedaan...

Ik denk dat ik deze cd wel wil hebben

musicfriek schreef:
Ja, Islam is heel duidelijk te zien

Yusuf Islam - An Other Cup (2006)

Hij vindt het blijkbaar cool om alleen zonder ISLAM te doen.

HiLL schreef:
Hij vindt het blijkbaar cool om alleen zonder ISLAM te doen.

Hee! Hij snapt het!

avatar van HiLL
Ja nee dat had ik ook wel door. Maar waarom jij je afvraagt waarom er Islam achter zijn naam staat, alleen vanwege het feit dat die niet op de hoes staat....

avatar van musicfriek
Ja en daar had ik het dus over, alleen die HOES! Enfin, terug naar het album. Volgens Ruby moet het dus wel een goed album zijn.

Cat Stevens ken ik alleen van zijn jaren 70-hits en daar zitten paar mooie nummers tussen (Father & Son, Morning Has Broken etc.). Dat hij zo omgeslagen is naar een ander geloof vind ik wel verrassend te noemen. Dat het nu ook nog eens geresulteerd heeft in een album... tsja... ik weet het niet hoor, gewoon eens proberen denk ik dan maar..

avatar van Kos
Kos
HiLL schreef:
Omdat ie zo heet. Dat heet een achternaam. (Cat Stevens was de naam)
Dat was ook al niet z'n echte naam.

Klopt.

Ruby1966
musicfriek schreef:

De goede man heeft al sinds 1978 de naam Yusuf Islam aangenomen. Dus dat is alweer een tijdje
Verder klinkt hij nog steeds als Cat Stevens hoor, zijn naamswijziging heeft daar weinig tot niets aan veranderd, hooguit het feit dat hij ouder is geworden heeft iets afbreuk gedaan aan zijn stem

Ik snap ook wel dat hij nu Yusuf heet, Cat Is Lam klinkt voor geen meter.

avatar van Bert Wasbeer
Grinnik . De plaat is op het eerste gehoor in ieder geval behoorlijk goed. Niet veel nieuws onder de zon, alleen wat meer reli maar dat blijft binnen de perken (als je het hoesje niet openslaat)

~Jewel~
Ik kwam de eerste keer in aanraking met Cat Stevens toen ik 10 was (evenals Van Morrison ), het werd veel gedraaid, door mijn vader en diens toenmalige vriendin, in de auto als we op vakantie gingen. Ik vond het toen al geweldig! Cat is voor mij een jeugdsentiment (als je het al zo kan noemen op mijn leeftijd )

Dit album is grandioos, sfeervol, veelzijdig, gewoonweg briljant! Ik ben blij verrast met deze ietwat andere Cat. Wat een geweldig ontroerende stem heeft
die man! Ben er gewoon verliefd op
De voorkant van de cd is erg droog, maar geeft juist niks aan over de sfeer van het album (dat is ook waarschijnlijk niet de bedoeling), grappig. Ik had eerder een voorkant verwacht met een prachtige tuin, zon en vogels, deze sfeer roept het album bij me op

Favorieten:
Midday (Avoid City After Dark),
heaven/Where True Love Goes,
In the End,
I Think I See the Light,
Whispers from a Spiritual Garden (instrumentkeuze doet me heel even aan Tori Amos denken),
The Beloved.

An Other Cup is een van de mooist albums van 2006, naast 9 van Damien Rice en Goodbye Alice in Wonderland van Jewel.

ja dat geleuter over dat ie hem gevonden heeft is iets teveel aanwezig, maar voor de rest sluit ik me aan bij jewel: prachtig sfeervol album ...

ik begin bij 3,5 (na 3 x draaien)

Religie is in al z'n albums vanaf Mona Bone Jakon aanwezig...Tea For The Tillerman is vb. een album vol van z'n zoektocht naar het geloof...(op dat ogenblik het christendom). Dus ook ivm religie is er niks nieuws onder de zon in z'n nieuw album.

Vind het trouwens een prachtig album! Z'n stem is wat verouderd, maar het past helemaal in de rustige sfeer...een hard headed woman hoor ik hem nu ook niet echt meer zingen .

avatar van NERD
Het is wonderwel alsof Mr. Stevens nooit is weg geweest. Alsof 30 jaar verstreken zijn voor ons stervelingen en Cat een paar maandjes gedaan heeft over zijn nieuwe album en toevallig nu Yusuf heet.

Met andere woorden het klinkt nog steeds zo aangenaam als zijn topdagen begin jaren 70. Soms klinkt hij iets ouder, zijn stem klinkt iets minder krachtig, of dat komt door zijn leeftijd of door de 30 jaar zonder echt oefenen die er toch echt tussen toen en nu zit weet ik niet. Eigenlijk geweldig dat hij dat presteert, en dat hij dan ook over die 30 jaar gewoon zegt "... ik weet het niet, had niets gepland, mijn zoon kwam met een gitaar en een vriend nodigde me uit de studio in"

Over het geheel vind ik dit album zelfs makkelijker luisterbaar dan al zijn eerdere albums want ik moet zeggen voordat ik An Other Cup hoorde was ik een beetje bang dat het in de richting van "A is for Allah" zou gaan (zie Youtube), wat gelukkig totaal niet zo is.

Ik ben dan wel veel te jong om Cat Stevens bewust mee te hebben gemaakt, maar ik draag hem zeker een warm hart toe. Goed om te horen dat Cat Stevens de artiest nog steeds leeft onder de naam Yusuf. Ik mis zijn iets kortere baard en iets langere haar wel...

Ik vraag me af welke het nummer is dat hij al in 1968 geschreven had en nu op dit album gezet heeft, kan hem er niet uitpikken... 4,5 sterren. Favoriete nummers; Heaven is goed, maar Midday is geweldig.

avatar van GothicBowie
Mooi album , en inderdaad het lijkt alsof hij nooit is weg geweest, alleen een beetje ouder