Mother Love Bone - On Earth as It Is (2016)

Alternatieve titel: The Complete Works

Label: Universal

1. This Is Shangrila (3:47)
  2. Stardog Champion (4:57)
  3. Holy Roller (4:28)
  4. Bone China (3:46)
  5. Come Bite the Apple (5:26)
  6. Stargazer (4:58)
  7. Heartshine (4:36)
  8. Captain Hi Top (3:06)
  9. Man of Golden Words (3:41)
  10. Capricorn Sister (4:19)
  11. Gentle Groove (4:04)
  12. Mr. Danny Boy (4:49)
  13. Crown of Thorns (6:22)
  14. Thru Fade Away (3:44)
  15. Mindshaker Meltdown (3:47)
  16. Half Ass Monkey Boy (3:21)
  17. Chloe Dancer / Crown of Thorns (8:21)
  18. Holy Roller (4:53)
  19. Bone China (3:55)
  20. Hold Your Head Up (5:12)
  21. Capricorn Sister (4:00)
  22. Zanzibar (1:53)
  23. Lady Godiva Blues (3:27)
  24. Red Hot Shaft (2:10)
  25. Seasons Changing (4:09)
  26. Stardog Champion (4:46)
  27. Lubricated Muscle Drive (3:33)
  28. Savwhafair Slide (3:54)
  29. Jumpin Jehova (5:37)
  30. Showdown (7:32)
  31. Bloodshot Ruby (3:52)
  32. Elijah (3:36)
  33. Chloe Dancer (2:14)
  34. Have You Ever Kissed a Lady (6:07)
  35. Otherside (4:28)
  36. These R No Blues (4:35)
  37. Made of Rainbows (4:08)
  38. Bloody Shame (3:27)
  39. One Time Fire (6:00)
  40. Stardog Champion (6:08)

met Chris Cornell en Pearl Jam

avatar van Manfield
De eerste 13 nummers van deze verzamelbox bestaat uit het enige reguliere album wat Mother Love Bone ooit gemaakt heeft ; Apple. Nummers 14 t/m 17 stonden origineel op de EP Shine. Nummers 18 t/m 26 zijn bekende b-kantjes en alternatieve versies. Daarna volgen , bij mijn weten, 14 niet eerder uitgebrachte nummers.

Voor een ieder die geïnteresseerd is in grunge muziek of graag luistert naar Pearl Jam, is dit bijzonder interessant.

avatar van Funky Bookie
Ik denk dat interesse in PJ niet noodzakelijk is. Ik vind dat MLB altijd meer klonk in de richting van Guns 'N Roses. Dat neemt niet weg dat ze heerlijke muziek maakten en deze box vol rarities en demo's daarom een waardevolle aanvulling op mijn collectie is.

avatar van milesdavisjr
On Earth as It Is vormt het complete overzicht van alles wat de band destijds op band heeft geknald.
Het bevestigd tevens voor mij de regel dat dergelijke releases - voor mij persoonlijk - niet veel toevoegen.
Uiteraard zijn er uitzonderingen, maar het songmateriaal, bestaande uit nog niet eerder uitgebracht materiaal, alternatieve versies en demo's kan de concurrentie met Apple niet aan.
Apple vormt in mijn ogen nog steeds een monument van een plaat, waarbij het talent van Wood van alle kanten afspat.
Voor de ene liefhebber zal deze verzamelaar een waardevolle toevoeging zijn, ik heb aan Apple genoeg.
Wat mij echter wel weer nieuwsgierig maakt: hoe had Mother Love Bone zich ontwikkeld als Wood ons niet was ontvallen...