Fabio Orsi - South of Me (2006)

Italiƫ
Electronic
Label: foxglove

1. South of Me (19:08)
avatar van eviljoke
Fabio Orsi laat hier op dit 3"cd'tje een 19 minuten durend samenspel van gitaar, keyboard en fieldrecording horen. Niet slecht, heb het nog maar 1 keer gehoord, dus sterretjes komen er nog niet. Orsi is hier wel moeilijk op te beoordelen door de geringe lengte, maar misschien kan Sietse meer over Orsi vertellen?

Sietse
Fabio Orsi is een vriend van de gebroeders Opalio beide de actieve leden achter My Cat Is An Alien.
Naast bevriend doet hij ook nog wel eens mee.
Mijn verwachting is dan ook niet anders dan vrij onaardse muziek te horen waarin veel drones worden gebruikt. En natuurlijk is dat hier het geval.
Op het eerste gehoor lijkt hier heel weinig te gebeuren maar op de achtergrond zijn er eigenlijk vrijwel de hele tijd field recordings te horen die het geheel erg aankleden.
De drone draagt lekker verder en naar het eind toe wordt deze erg spannend.
Als je My Cat Is An Alien tof vindt kun je dit zeker ook wel waarderen, ook al heeft het toch wel een andere benadering van het ruimtelijke en onaardse.

Ik ga niet zeggen dat ik dit iedereen kan aanraden want dit is nl. niet zo, maar mocht je erg into drones zijn, of gewoon van rare "space" muziek houden geef dit dan zeker eens een kans.

Een cijfer gaat zeker nog volgen.

avatar van Jazper
De volgende in de rij 3 inch's.
Heel vrolijk is het niet.
Als het afgelopen is, dwaalt de muziek nog wat rond in je hoofd.
Erg mooi en achteraf emotioneler dan je tijdens het luisteren doorhebt.