King Sun - Strictly Ghetto (1994)

Label: Cold Chillin'

1. Humm Deez Nuts (3:54)
  2. Street Corner (4:18)
  3. BNS Sex (3:44)
  4. Once upon a Time (4:13)
  5. Suck No Dick (4:26)
  6. Robbin' of da Hood (4:11)
  7. Get Down with da Get Down (4:57)
raffael77
Zijn laatse zover ik weet en ook heel jammer vond hem wel relaxed.

Oeps vind net nog een album van hem in mijn kast uit 2000 maar staat hier niet op Mume. Album heet Say No More.

Harco
Ik ben jaloers op jouw recordcollectie, raffael.

avatar van MAS
MAS
Dikke hardcore rap EP van King Sun!

avatar van Rhythm & Poetry
Fijne EP, hier wordt soepel op gerapt. De beats liggen ook lekker in het gehoor. Bijzonder vind ik dit echter niet, midden jaren '90 had je veel van dit soort hiphop en dan is King Sun toch niet iemand die zich kan onderscheiden.

avatar van Elohim
Leuk, niet erg slecht, niet erg goed, maar zeker vermakelijk.

avatar van He$$el_01
Redelijke EP. King Sun is een aangename rapper. De beats passen er goed bij, maar meer ook niet. Beste nummer is Once Upon a Time. Daar past de flow van King Sun perfect bij de simpele beat. De andere nummers zijn niet slecht, maar maken nou ook niet echt indruk op me.

avatar van principal2000
Elohim schreef:
Leuk, niet erg slecht, niet erg goed, maar zeker vermakelijk.

Ik sluit me hierbij aan. Er zitten niet echt uitschieters tussen, maar vermakelijk is het zeker. In vergelijking tot Righteous But Ruthless is het wel minder. Liefhebbers van deze EP raad ik dan ook dit album aan (en waarschijnlijk hun debuut ook, maar die ken ik niet). Zeker als je de zware stem digt zoals ik.
De productie had wat beter gekund. In deze periode was er toch wel sterker materiaal. Ik vind het moeilijk om een favo nummer aan te wijzen. Misschien Street Corner dan maar. Die vind ik qua productie iets beter dan de rest. Geldt overigens ook in iets mindere mate voor Humm Deez Nuts en Robbin Of Da Hood.

avatar van Timmie
BNS sex en Humm Deez Nuts zijn de beste tracks op deze EP vind ik.
Het is een grappig EP'tje alleen ik vind het een beetje te eentonig.
Ik vind wel dat King Sun zich redelijk onderscheid door zijn redelijk lage stem ten opzichte van andere rappers.

3* voor dit EP'tje uit '94!