Street Military - Don't Give a Damn (1993)

Label: Wild Pitch

1. Tears Came from Making This Dream (5:13)
  2. I Don't Give a Damn (4:58)
  3. Another Hit (4:42)
  4. Street Military Outro (1:38)
  5. Don't Play with a Gun (6:16)
  6. Gasta Get Paid (4:43)

met Klondike Kat

7. Dead in a Year (5:01)

Geweldige EP, jammer dat hij zo kort is
Dit is wel hun bekendste werk, ook al vind ik dat Aggrivated Rasta beter is
Icy Hott doet natuurlijk weer de beats, Pharoah, KB, Lil Flea en Icy Hott vertellen weer hardcore street-tales, dus je weet al wat je kunt verwachten

Het enige nadeel vind ik wel Tears Came from Making This Dream, wat eigenlijk met de baslijn en de verses het beste liedje van de EP zou kunnen worden, maar het gitaarsampletje en de irritante orgel op het refrein verpesten het gewoon voor mij. Icy Hott had de baslijn met rust moeten laten en niet er nog overbodige dingen overheen moeten pleuren. Maar ja, ik heb het nu zo vaak gehoord dat ik er gewend aan ben

Als je dit voor de eerste keer luistert zal je niet impressed zijn, maar dit is zo een album wat je, zoals meeste SPC albums, vaker luistert en je ze daarna pas echt goed gaat vinden.

Inderdaad een Southern classic en een must have voor iedereen die houdt van straat raps/struggles etc

Free Pharoah

avatar van bennerd
Dikke southern classic, jammer dat dit zo enorm onderschat is.

avatar van Kos
Kos
Ja, dit is een beetje zoals verwacht.
Geinige gangsta-funk uit de jaren '90, een beetje in de trant van South Central Cartel etc.

Allemaal niet zo hoogstaand en de 1ste track is veruit het fijnste maar toch wel leuk om te beluisteren.

avatar van Harderwiek
Ja, hier kan ik echt wel van genieten. Kende de mannen niet, en 20 jaar na data is het moeilijk te horen wat voor invloed ze nou werkelijk gehad hebben. Hierdoor klinkt het voor mij waarschijnlijk wat minder indrukwekkend. Maar het is ieder geval een erg fijn plaatje zonder echt slechte momenten. Maar ook niet hoogstaand; teksten zijn wel heel makkelijk en beats wat kaal, zelf voor 1993. Maar de beats knallen wel lekker en raps worden vol overtuiging gebracht waardoor het eigenlijk geen moment verveeld. Hierdoor is het een lekker EP'tje dat ik misschien wel vaker opzet en uitnodigt om de rest van hun EP's en album te beluisteren. 3,5*

avatar van MAS
MAS
Een mooie bijdrag eaan het HHAVDW topic en ik kwam er achter dat dit het enige Wild Pitch album was dat ik nog niet kende. Een fijne oldschool plaat die niet tot de top uit die tijd behoort, maar door zijn korte duur ook zeker niet gaat vervelen. Het hoogtepunt is voor mij Tears Came from Making This Dream.