Nelson Riddle - Pal Joey (1958)

Score
Label: Capitol

1. Main Title (2:36)
  2. That Terrific Rainbow (1:49)

met Trudy Erwin

3. I Didn't Know What Time It Was (2:52)

met Frank Sinatra

4. Do It the Hard Way (2:00)
  5. Great Big Town (1:11)
  6. There's a Small Hotel (2:37)

7. Zip (3:07)

met Jo Ann Greer

8. I Could Write a Book (3:55)

9. Bewitched (4:25)

met Jo Ann Greer

10. The Lady Is a Tramp (3:18)

met Frank Sinatra

11. Plant You Now, Dig You Later (1:50)
  12. My Funny Valentine (2:50)

met Trudy Erwin

13. You Mustn't Kick It Around (1:42)
  14. Bewitched (3:41)

15. Strip Number (3:25)
  16. Dream Sequence and Finale (What Do I Care for a Dame / Bewitched / I Could Write a Book) (6:03)

met Frank Sinatra

Frank Sinatra is hierin op zijn best, natuurlijk in geweldige synergie met Nelson Riddle's fabuleuze orkest en arrangement.
Ook Jo Ann Greer (die Kim Novak dubbelt) zingt geweldig met een zwoele sexy stem (My Funny Valentine, Zip en Bewitched).
Een echte klassieker waarbij inderdaad het grensvlak met klassieke muziek af en toe niet ver meer weg ligt.
Eigenlijk onvoorstelbaar dat deze muziek nooit meer te horen is.

avatar van jorro
Helaas kan ik deze muziek niet online streamen. Ik ben wel nieuwsgierig naar deze score die op 12 januari 1958 de UK album chart betreedt en daar 23 weken in staat waarvan 11 weken op plaats 1.
Ik ga op zoek.