Laura Nyro - More Than a New Discovery (1967)

Label: Verve

1. Wedding Bell Blues (2:44)
  2. Billy's Blues (3:20)
  3. California Shoeshine Boys (2:45)
  4. Blowing Away (2:22)
  5. Lazy Susan (3:53)
  6. Good by Joe (2:38)
  7. Flim Flam Man (2:28)
  8. Stoney End (2:46)
  9. I Never Meant to Hurt You (2:52)
  10. He's a Runner (3:40)
  11. Buy and Sell (3:38)
  12. And When I Die (2:39)
MentalTheo58
Geweldig debuutalbum van Laura (Ze was geloof ik 19 toen deze uitkwam). Zéér ondergewaardeerd muzikante.

avatar van heartofsoul
In 1969 verscheen het album "The First Songs" , met exact dezelfde nummers, alleen in een iets gewijzigde volgorde. Dat album heb ik ooit op cd gekocht - More Than A New Discovery was toen slecht verkrijgbaar, als ik mij goed herinner. Prachtige songs staan erop, schitterend gezongen, en terecht zijn sommige nummers gecovered door The Fifth Dimension en Blood, Sweat and Tears. Dit album is zowel voor de "gewone luisteraar" als voor de connoisseur geschikt - en zijn wij dat niet allemaal een beetje op dit forum?

avatar van jorro
heartofsoul schreef

Op spotify staat dit album met de songs in dezelfde volgorde. Dat album heb ik toch maar als de spotify link gekoppeld.
De muziek is niet echt mijn ding. Het is pop, maar wel met een groot soul stempel er op. Het is wel een uitstekende zangeres.
3* voor nummer 68 in de 100 Greatest Albums of 1967 en 58 in de Best ever Album chart van dat jaar

avatar van Lura
heartofsoul schreef:

En onder andere ook door Frank Sinatra en Barbra Streisand.