Thomas Newman - The Good German (2007)

Score
Label: Varèse Sarabande

1. Unrecht Oder Recht (Main Title) (2:25)
  2. River Havel (1:06)
  3. Countess Roundheels (1:21)
  4. Such a Boy (1:34)
  5. Kraut Brain Trust (1:04)
  6. The Russian Deals (1:11)
  7. A Good Dose (1:11)
  8. Muller's Billet (0:48)
  9. Wittenbergplatz (0:45)
  10. Trip Ticket (1:41)
  11. Safe House (0:57)
  12. A Nazi and a Jew (1:50)
  13. Dora (2:49)
  14. Kurfurstendamm (0:43)
  15. The Big Three (1:24)
  16. A Persilschein (1:35)
  17. Stickball (0:27)
  18. Golem (1:09)
  19. Atom Bomb (1:30)
  20. The Good German (2:09)
  21. Hannelore (1:00)
  22. Occupation Marks (1:19)
  23. U-Bahn (1:35)
  24. The Brandenburg Gate (1:25)
  25. Skinny Lena (1:44)
  26. Rockets for Our Side (1:49)
  27. Always Something Worse (2:05)
  28. Godless People (End Title) (2:44)
  29. Jedem das Seine (2:49)
De Newman score The Good German is duidelijk een beter werk dan zen Little Children van hetzelfde jaar, het is vooral gelegen rond een typisch thema van hem, maar dan in een Golden Age jasje gestoken dat het allemaal wat echter doet aanvoelen. Het spijtige aan de release is dat de vele korte tracks nauwelijks ruimte laat voor enige ontwikkeling van de muziek want de thema's bieden toch enig vernuft in kwaliteit. Een goeie score die misschien donkerder is maar dan wel wat meers te bieden heeft dan alleen maar mood. Een 3 en een half, en een Newman aanrader voor de fans!

avatar van JohnWilliams
tommy_boy schreef:
aanrader voor de fans!

Ben niet echt een T.Newman fan, eigenlijk is dit een aanrader voor iedereen. De Score heeft prachtige thema's en een geweldige sfeer.
Dus voor iedereen een aanrader ook al ben je niet een Newman-fan. Overigens vind ik T.Newman niet de beste qua componisten maar zijn werk van Finding Nemo & Meet Joe Black was ook magnifique!

avatar van thomzi50
Veel werk van Newman lijkt op elkaar, soms zelfs heel erg, maar deze score is fijn afwijkend. Niet heel originee of groots, maar fijngevoelig, en met een paar sterke ouderwetse thema's erin verwerkt - wat natuurlijk goed past bij de aard van de film. Alleraardigst, kortom. Kreeg er zelfs spontaan zin van om de film weer te gaan bekijken.