Leslie Odom Jr. - Simply Christmas (2016)

1 stem

Jazz
Label: S-Curve

1. Have Yourself a Merry Little Christmas (4:24)
  2. First Noel (3:07)
  3. My Favorite Things (5:50)
  4. I'll Be Home for Christmas (3:42)
  5. The Christmas Song (4:05)
  6. Merry Christmas Darling (2:50)
  7. Winter Song (4:02)
  8. Ave Maria (3:14)
avatar van Reijersen
Hij bracht eerder dit jaar al zijn eerste soloplaat uit en komt al snel weer met een album vol met covers van bekende songs. Eerst is er zijn versie van Have Yourself a Merry Little Christmas en die is relaxed en zoet. First Noel is ook relaxed en ligt duidelijk in het verlengde van zijn vorige song.
My Favorite Things brengt wat meer swing en meer dan alleen zijn stem. Best een welkome afwisseling hoor. I’ll Be Home for Christmas biedt meer van hetgeen dat hij ons al in het begin liet horen en dat voert hij ook nog even door in nummers als The Christmas Song en Merry Christmas Darling
Winter Song is qua tempo en qua vibe wellicht nog meer van hetzelfde, maar wijkt zeker wel af. Hij heeft namelijk duidelijk wat meer essentie, meer urgentie in zijn stem hier. Dat maakt het nummer meteen een stuk meeslepender. Afsluiter Ave Maria is van zichzelf al meeslepend. Zijn versie is redelijk saai eigenlijk.